Overbos wint uit van voormalig koploper

25 november 2017 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP Het is nog maar vier wedstrijden geleden, dat promovendus Pancratius Lijstaanvoerder in de derde klasse zaterdag was. Door blessureleed werden de laatste weken veel punten verspeeld Tegenstander Overbos, dat vorig seizoen degradeerde had vooral met een keepersprobleem te maken en maakt tot nu toe een wisselvallig seizoen door. Vanmiddag waren de Hoofddorpers de bovenliggende partij en wonnen met 1-2. Al in de eerste minuten krijgen Emir Sinanovic en Alex Golstein twee opgelegde kansen, maar zij schieten naast. In de 10e minuut zorgt hetzelfde tweetal voor een goede lopende aanval, die afgerond wordt door de voormalige Bosniër Sinanovic.

De eerste helft krijgt een oponthoud van een half uur na een botsing tussen de debuterende Overbos keeper Dennis van der Kraan en Pancratius spits Michael Vos. Nadat de ambulance is gearriveerd en Vos op het veld onderzocht is (ribben/zij), kan de spits gelukkig lopend naar de kleedkamer. Na de hervatting van dit incident deelt Overbos in de 44e minuut de genadeklap uit. Een door Jordi Schnell genomen vrije schop wordt wederom afgerond door Sinanovic.

De laatste vijf minuten van de wedstrijd heeft Overbos het nog moeilijk. In de 83e min. krijgt Jordy Bourgonje eerst nog een kans voor open doel, maar in de counter na deze misser maakt Pancratius invaller Rutger Takken de 1-2. Scheidsrechter Stuurop geeft Pancratius in de negen minuten! blessuretijd ruimte voor de gelijkmaker, maar keeper Van der Kraan trekt de overwinning over de streep. Pancratius trainer Patrick van Leeuwen: 'Het was vandaag bedroevend. Geen passie, belevenis en strijd. Als we zo blijven spelen, halen we de doelstelling (bovenste vijf) niet!'