Badhoevedorp heeft mooie toekomst

5 december 2017 om 00:00 Sport

'Nieuwe' voetballers zijn van harte welkom

Albert Bronk

HOOFDDORP Sc Badhoevedorp verloor in de vijfde klasse met 1-2 van Nautilus. Het team van trainer Patrick de Meijere was zondag zeker niet minder dan de tegenstander, maar had weinig geluk. Door deze nederlaag is het team afgezakt naar de twaalfde plek. Toch zijn het bestuur en de Meijere ervan overtuigd dat de toekomst er goed uitziet.

Er was een lange tijd dat de club geen eerste team en jeugdafdeling had. De toekomst zag er toen toch vrij donker uit, echter inmiddels is de situatie totaal anders. Er is een bloeiende jeugdafdeling van meer dan 210 leden en een sterk trainerskorps. Vorig jaar was er weer een eerste team dat niet zoals eerst op de zaterdag maar op zondag in actie kwam. Het eerste jaar verliep voor het eerste rommelig. Er waren zelfs wedstrijden dat er niet genoeg spelers op het veld stonden bij de aftrap. En ook dit seizoen was de voorbereiding niet stabiel. De Meijere: "Het dieptepunt was natuurlijk het drama toen een direct geroyeerde speler het nodig vond om grof geweld te gebruiken. Hij zit nog steeds vast en komt dit jaar niet meer vrij. We hebben nooit meer contact met hem gehad."

De Meijere kon met drie man op de bank aan het duel beginnen. Twee invallers waren afkomstig uit het talentvolle team van onder de 19 jaar. Het duel was amper begonnen of de tegenstander kon een strafschop benutten. "Badhoevedorp moest toen achter de feiten aan lopen", gaat De Meijere verder. "Het is wel heel knap hoe hard mijn manschappen die gemiddeld tussen de 18 en 19 zijn bleven werken voor een beter resultaat."

In de tweede helft zou na een goed genomen corner van Clarence Frankel spits Mohammed el Saddiq de gelijkmaker scoren. Met geluk kon de tegenstander nog 1-2 scoren. De Meijere blijft terecht enthousiast. "Ik durfde voor het seizoen begon te dromen over een periode, dat wordt natuurlijk heel moeilijk." De selectie is klein. "We hebben op papier de beschikking over 17 man. Helaas zijn er dit jaar veel blessures en twee spelers moesten tijdelijk terug naar Suriname. En we hebben vaak ten onrechte verloren. Slechts een keer zijn we weggespeeld en dat was tegen Geel Wit en die hebben heel sterk team. Eigenlijk pas sinds twee weken hebben we rust."

Er zijn sinds kort ook talenten uit het jeugdteam tot 19 jaar bij het eerste betrokken. "Die jongens zijn vanuit de jeugd zelf naar mij toegekomen, want ze willen ervaring opdoen. Het gaat om Paul de Jong (rechtshalf), Ton Zandhuis (voorstopper) en Nick, wiens achternaam ik even vergeten ben. Er wordt veel van deze jonge talenten verwacht."

Opvallend is het dat de kern van het team bijzonder hecht is. ''Het is een team van vrienden en de meeste jongens komen uit Badhoevedorp zelf. De komende periode kan het alleen maar beter gaan. Ik wil best na dit seizoen verder en daarover zijn binnenkort gesprekken met het bestuur. Er bloeit hier iets bijzonders."

Wat de Meijere betreft komen er in de winterstop nieuwe spelers bij. "Sinds dit jaar is er ook voor amateurs nog gelegenheid om tijdens het seizoen nog er bij te komen. Als ze een beetje kunnen voetballen en passen in hechte selectie zijn ze welkom om zich te melden. We trainen op dinsdag en donderdagavond."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie