VVC komt terug uit verslagen positie

10 december 2017 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP De afgelopen weken verkeerden Pancratius en VVC in een vormcrisis. Dit betekende een groot aantal verliespunten, waardoor een toppositie voor beide ploegen ver te zoeken is. Pancratius trainer Patrick van Leeuwen belegde vorige week een 'crisisberaad' en VVC trainer Rini van Roon begint de wedstrijd met een nieuw strijdplan. Hij start achterin met vijf verdedigers, waarin de vleugelverdedigers de ruimtes moeten gaan benutten. Ryan Mc Kee en Ruben Guda zijn gepasseerd ten faveure van Mitchell Jansen en Rigi Graanoogst. Ook Youri Schouten, deze zomer overgekomen van Sv Overbos maakt na een blessure zijn competitiedebuut voor de Venneppers.

Pancratius begint met Jelle Houben, Rutger Takken en spits Joey van den Broek in de basis. Zij zijn de vervangers van de vele geblesseerden. VVC laat het initiatief aan Pancratius, dat al in de 3e min. profiteert via Van den Broek; 1-0. Pancratius overklast VVC bij tijd en wijlen en komt één minuut voor rust op 2-0 door een rake kopbal van Walter Jaspers. Na rust volgt er een totaal andere wedstrijd. Het experiment van Van Roon wordt teruggedraaid en Mc Kee en Guda keren direct na de thee weer terug in het team.

Guda groeit de 2e helft uit tot de man van de wedstrijd. Hij is ongrijpbaar voor de verbaasde Pancratius verdedigers. Binnen 13 minuten na rust geeft het scorebord 2-3 aan. Jip van Groenigen ( twee keer) en Jasper de Bie (kopbal) zorgen voor euforie op de VVC-bank. In het verder verloop krijgen Van Vilsteren en Guda nog talrijke kansen, maar doordat zij ze niet weten te verzilveren blijft de derby tot de laatste minuut spannend, maar de stand blijft 2-3. De 'crisis' bij de Venneppers is daardoor voorlopig opgelost.

Van Roon: 'Je zal in ieder systeem met bezetenheid moeten spelen, zo niet dan werkt niets.' Collega - trainer Van Leeuwen: 'De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. We waren de 1e helft heer en meester. Na rust heb ik niemand van ons meer gezien.'