Eerste energie neutrale woning H&S

12 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

SPAARNDAM In bouwplan Spaarnebuiten in Spaarndam worden in totaal 23 energie neutrale woningen gebouwd. De sleutel van de eerste woning werd op 12 december door wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude overhandigd.

Als onderdeel van het nieuwbouw project Spaarnebuiten realiseert het bouwbedrijf VolkerWessels 23 zogenaamde 'MorgenWoningen'. Naast het feit dat deze woningen in een dag gebouwd worden zijn deze geheel energieneutraal. Het bouwen van de woning in één dag is mogelijk doordat deze in zijn geheel voorbereid wordt in de fabriek in Coevorden. Als compleet bouwpakket, met onder andere toilet, badkamer en keuken wordt de woning ter plaatse geassembleerd. Het energie neutrale wordt bereikt door driedubbel glas, volledige vloerverwarming, hoogwaardige isolatie en zonnepanelen. Op de ruime zolder is de technische ruimte waar alle apparatuur is geplaatst. Via een energiemonitor en een slimme meter kan men het verbruik constant in de gaten houden.

In augustus werd begonnen met de bouw van deze woningen. De bedoeling was dat begin november de eerste woningen opgeleverd zouden worden. Door problemen met de nutsaansluitingen is dit enigszins vertraagd. Op dinsdag 12 december was het zo ver dat de eerste woning opgeleverd kon worden. De uit Haarlem afkomstige Jacco en Monique Huybens waren de gelukkigen die de sleutel uit handen van wethouder Raymond van Haeften van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude mochten ontvangen.

Foto: Wethouder Van Haeften overhandigt de eerste sleutel aan het echtpaar Huybens.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie