En toen was het stil in de klas

13 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER De onderwijsspecialisten in Den Haag kunnen binnenkort een brief op hoge poten verwachten uit Haarlemmermeer. Geschreven door onderwijswethouder John Nederstigt die daarvoor inspiratie kreeg tijdens een bijeenkomst van juffen en meesters in basisschool 't Joppe. In een heel stil 't Joppe, want het basisonderwijs staakte.

De bijeenkomst was geïnitieerd door Heidi Witjes, directeur van de openbare basisschool 't Joppe. Haar oproep naar collega's uit het openbaar basisonderwijs om op hun vrije dag naar Nieuw-Vennep te komen, had zijn doel niet gemist. Bijna 60 juffen en meesters, waaronder enkele directeuren, wilden wel hun zorgen delen met iemand uit de politiek. In dit geval wethouder Nederstigt, lid van hetzelfde D66 dat in de landelijke politiek zich laat kennen als 'onderwijspartij'.

Het gesprek kwam langzaam op gang, en eindigde engiszins in mineur. Want ook al had de wethouder goed geluisterd naar alle zorgen (zoals salaris, werkdruk, te weinig handen, moeilijk te vervullen vacatures) en er begrip voor getoond, er iets aan doen kan hij niet. Daarvoor moet 'het onderwijs' zich (nog beter) organiseren.

"Of meer staken", aldus een aantal leerkrachten, "om duidelijk te maken hoe hoog de nood is"

Meer over de stakingsdag en reacties, zie de krant van donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie