Verbazing over sloop bodehuisje bij Oude Raadhuis

15 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel toonde zich donderdagavond tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad verbaasd over de sloop van het bodehuisje bij het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Hij vroeg zich af waarom de raad er niet eerder van op de hoogte was gesteld.

Nobel zei dat hij er die dag was langs gereden en dat hij een stapel stenen zag liggen. Het bodehuisje, waar in een lang verleden de bode van de gemeente woonde, was nergens meer te bekennen. De fractieleider van de VVD vroeg zich af of de gemeente begonnen was om het gemeentelijke vastgoed te slopen in plaats van te verkopen.

Het bodehuisje behoorde niet tot het gemeentelijke vastgoed, zo verzekerde wethouder Derk Reneman zijn partijgenoot. Volgens hem lag de zaak heel simpel: het pand was in dermate slechte staat dat verkoop beslist niet tot de mogelijkheden behoorde. Daarom had het college besloten tot sloop, aldus Reneman.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! voegde er nog een punt aan toe. Hij had gehoord dat een vrouw en haar twee kinderen weg moesten uit het bodehuisje. Als die mensen daar met plezier woonden, waarom kon het pand dan niet gewoon blijven staan, zo wilde Meijer weten.

Wethouder Reneman bleef erbij dat het huisje te slecht was om overeind te laten staan. CDA-raadslid Herman Koning zei blij te zijn met de sloop. Volgens hem kwamen de klachten over herrie in het Oude Raadhuis vooral van achtereenvolgende bewoners van het bodehuisje. Dat is nu verleden tijd. Reneman zei dat dit aspect geen enkele rol heeft gespeeld bij de beslissing het huisje te slopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie