Vervanging parkeerautomaten roept vragen op in raad

15 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeenteraad had donderdagavond de nodige vragen over de beoogde vervanging van de parkeerautomaten volgend jaar. Die maatregel gaat de gemeente namelijk meer dan zes ton kosten door de vervroegde afschrijving van de bestaande automaten.

Het college van burgemeester en wethouders wil van de huidige parkeerautomaten af, omdat ze traag en niet handig in het gebruik zijn. Onderzocht wordt of de gemeente een bedrijf kan worden ingehuurd die veel modernere parkeerautomaten heeft en die gewoon in eigendom houdt.

Bij afwezigheid van wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zei zijn collega Marjolein Steffens-van de Water dat deze variant de beste optie is voor de gemeente. Voor meer specifieke vragen verwees zij door naar een deskundig ambtenaar die ter plekke op vragen inging van nieuwsgierige raadsleden.

De vervanging van parkeerautomaten is onderdeel van een groter plan voor vernieuwing van allerlei zaken in de openbare ruimte. Daar is een bedrag van 17.5 miljoen euro mee gemoeid. Verreweg het grootste deel daarvan, bijna 8 miljoen, wordt gestoken in het verharden van straten, stoepen en fietspaden. Er gaat ook geld naar kunstwerken, watergangen, verkeerslichten, bomen en beplanting, sportvelden, recreatiegebieden en parkeerautomaten.

De gemeenteraad schaarde zich voor een deel achter het plan. VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel vroeg zich af waarom er ineens zoveel tegelijk moet worden aangepakt en of het niet handiger zou zijn om per jaar te bekijken wat er moet gebeuren. Wethouder Steffens zei daarop dat je vernieuwing en onderhoud niet door elkaar moet halen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie