Pancratius moet gifbeker helemaal leegdrinken

16 december 2017 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP Het zit de ploeg van trainer Patrick van Leeuwen niet mee. Of, zoals hij zelf zegt: "De gifbeker moet echt helemaal leeg voor we aan de winterstop mogen beginnen."

Want zo voelt het op dit moment laat de trainer zonder enige paniek in zijn stem horen. "Het zit gewoon even niet mee. Nu ook tegen VEW. Je hebt ongeveer 80 procent balbezit, maar de bal wil er gewoon niet in. En VEW, dat moet ook gezegd, heeft het heel slim gespeeld. Ons het spel laten maken en zelf op de counter loeren. Dat is ze uitstekend gelukt, want in de 88e minuut was het raak."

In de kleedkamer is vervolgens, met de grote groep geblesseerden, nog een tijdje nagepraat. Van Leeuwen: "Daaruit blijkt dat de koppies nog steeds goed staan en dat de winterstop onze redding is. Dan kunnen alle geblesseerden (tien spelers!) allemaal herstellen en kan Pancratius de draad weer opppakken. Er is dus absoluut geen reden tot paniek. Na de winterstop komen we keihard terug en blijven we gaan voor een plek bij de eerste vijf. Dat was ook de doelstelling en die gaan we halen", klinkt het strijdbaar.

"Er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan, dus kansen genoeg om te laten zien wat dit team waard is."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie