S.v. Overbos beëindigt het voetbaljaar in mineur

voorsprong tegen DCG

wordt in slotseconden

verspeeld; 2-2

Hoofddorp - De laatste weken heeft Overbos trainer Maurice Kuijper zijn ploeg goed op de rails. De oefenmeester die aan zijn eerste seizoen bezig is, kwam van de zomer niet in een gespreid bedje. Overbos degradeerde uit de 2e klasse en veel spelers verlieten de geplaagde club. Ook kreeg hij nog te maken met een groot aantal geblesseerden, waardoor de resultaten in aanvang erg wisselvallig waren. Het grootste probleem is misschien wel het keepersprobleem. Met routinier Van der Kraan leek dit probleem opgelost, maar die is niet wekelijks beschikbaar. Tegen DCG staat A-junior Dami Wakker onder de lat. Hij zal aan het einde van het duel nog een belangrijke rol vervullen. In het spoor van Kuijper volgt Emir Sinanovic de weg naar Hoofddorp. De Bosnische spelverdeler, die tot nu een sterke indruk maakt, is afwezig vanwege familiebezoek in zijn geboorteland. Tot overmaat van ramp heeft een andere spelbepalende speler, Jordy Bourgonje, verkeerd op een briefje gekeken en is daardoor een half uur te laat; met als gevolg wissel.

Geen doelpoging

Na het beginsignaal van scheidsrechter Belkaraouia breekt er een winterse bui van een kwartier los. Overbos heeft wind en hagelstenen in de rug, maar DCG houdt zich kranig staande, gevoed door de verrassende overwinning van vorige week op het onverslaanbaar gedachte Zandvoort. Overbos past zich daardoor teveel aan. Opvallend bij de Amsterdammers is dat de helft van het team onder de twintig jaar is en de overige spelers qua leeftijd hun vader hadden kunnen zijn. DCG tot vorige week rode lantaarndrager blijft gemakkelijk op de been zonder zelf gevaarlijk te worden.

Na rust maakt 'laatkomer' Jordy Bourgonje dan toch zijn opwachting. Hij komt voor vleugelaanvaller Hassan Habyaimana, die de 1e helft onzichtbaar was. Spits Maarten Wels wordt daardoor vaker aangespeeld en er ontstaan wat kleine mogelijkheden. Toch komt DCG verrassend na driekwart wedstrijd op voorsprong. Keeper Wakker staat bij een counter op het verkeerde been en ziet de bal tergend langzaam voorbij gaan; 0-1. Hulp komt er al gauw van de anders zeer betrouwbare DCG goalie Krap. Hij laat de bal uit een corner van Jordy Schell door zijn handen glippen. Maarten Wels reageert attent en tikt de gelijkmaker binnen. Nog geen twee minuten later 'pegelt' middenvelder Thomas Vegter uit een afgeslagen hoekschop van Bourgonje de bal in de kruising. Het vreemde is dat de thuisploeg het laatste kwartier bevangen wordt door angst. De Overbos-bank wordt nerveus: 'Niet zoals vorige week alsjeblieft!' Kuijper: 'Dat heeft er aardig ingehakt. 0-3 voorstaan bij IJmuiden en dan toch nog gelijkspelen. We gaan ineens naar achteren lopen, te vaak de lange bal spelen en staan niet goed meer. We zijn dan te slap en verliezen alle duels. Tja, dan roep je het over jezelf af.' Dat angst een slechte raadgever is, blijkt in de laatste minuten. Eerst moet Roy Ouwens op de rand van de zestienmeter aan de noodrem trekken. Hij ontvangt hiervoor een gele kaart. De rebound uit de vrije schop wordt op miraculeuze wijze tot hoekschop verwerkt door keeper Wakker. Als de bal voor het doel komt, wordt er aan beide kanten getrokken en geduwd. Zoals tegenwoordig vaker krijgt de aanvallende partij het voordeel van de twijfel en wijst de scheidsrechter naar de stip. Op deze inzet is Wakker kansloos en geeft Overbos weer een zekere overwinning uit handen.

Nadat een teleurgestelde Kuijper na het laatste fluitsignaal nog even zijn beklag bij de scheidsrechter heeft gedaan, kan hij toch nog relativeren. Kuijper: 'We hebben zes keer op rij niet verloren, maar we hadden nu na vier wedstrijden bovenaan in de periode kunnen staan. Ik had de club, de spelers en mezelf wel een succesje gegund. We moeten in winterstop maar eens met elkaar praten wat de doelstelling voor het nieuwe jaar wordt. Voorlopig staan we op een mooie derde plek.'