Kerstmis in de Marktpleinkerk

18 december 2017 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Kerst begint in de Marktpleinkerk (Marktlaan 96) op kerstavond om 19.00 uur voor de kinderen met Theater Zwuf. Zij spelen Herder Max. De kinderen worden verzocht om verkleed te komen als herder, Maria, Jozef of engel en wie weet speel je wel mee als herder, engel, Jozef of Maria. Neem je ouders, vriendjes, opa's en oma's mee! Voor de jongste kinderen: vergeet je lampionstokje niet voor de lichtjesoptocht in de donkere Marktpleinkerk.

Om 22.30 uur is de Kerstnachtdienst. Het thema is: De hemelse lofzang. Ds. Adri van der Wal vertelt er graag meer over. Het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer verleent hun medewerking aan de dienst en zij zingen prachtige kerstliederen. Het koor staat o.l.v. Hans van Noord, die tevens de gemeentezang begeleid op het orgel. Let op: om 22.15 uur wordt er begonnen met het zingen van kerstliederen.

Op kerstmorgen om 9.30 uur leidt ds. Gerdien Neels de dienst. Het kerstevangelie wordt gelezen uit Jesaja en Johannes. De kinderen van de Kinderverteldienst sluiten het Adventsproject af. Medewerking wordt verleend door de Hermansingers. Dit zijn vier mannen, die a capella zingen. Hun repertoire bestaat uit religieuze liederen in verschillende talen. Met hun medewerking ondersteunen zij de Stichting De Blije Kei, welke het kindertehuis Happy Rock Center in Kenia financieel ondersteunt.

Om 9.15 uur wordt begonnen met het zingen van kerstliederen. Organist is Jan Quakkelaar.

Alle kerstdiensten in de Marktpleinkerk zijn vrij toegankelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie