Opening Servicecentrum Halfweg

9 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

HALFWEG Vooruit lopend op de fusie tussen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude is op 8 januari een servicecentrum geopend in het gemeentehuis in Halfweg. Bewoners uit de Haarlemmerliede en Spaarnwoude, maar ook de bewoners de Haarlemmermeer kunnen hier nu terecht voor hun burgerzaken.

Deze week zullen alle medewerkers van het servicecentrum in Badhoevedorp verhuizen naar Halfweg. Dit geld ook voor handhavers en in ene latere fase de brugwachters en de politie. De ambtenaren van Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn per 1 januari onderdeel geworden van de ambtelijke organisatie van de Haarlemmermeer. Om die deze zijn de meeste van deze ambtenaren verhuisd naar Hoofddorp. Hierdoor is er ruimte vrij gekomen in het gemeentehuis in Halfweg.

Voort het goed functioneren van de afdeling burgerzaken was een verbouwing van de hal noodzakelijk. Maar liefst vier burgemeesters kwamen op maandagavond naar Halfweg om het servicecentrum officieel in gebruik te nemen. Naast burgemeester Pieter Heiliegers (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) en waarnemend burgemeester Onno Hoes, waren de kinderburgermeesters van beide gemeenten aanwezig. Namens Haarlemmerliede en Spaarnwoude was dit de vijfde en tevens laatste kinderburgemeester Nikki Koot. Namens de Haarlemmermeer was dit de eerste kinderburgemeester Merel Breur.

Voordat de officiële openingshandeling plaats vond was er een interview met alle vier de burgemeesters. Daarna kregen de beide kinderburgemeesters de gelegenheid om vragen te stellen aan de burgemeesters. Deze vragen gingen vooral over wat er allemaal mogelijk is in het servicecentrum. Hieruit bleek dat ook de ondernemers voor vragen in dit centrum in Halfweg terecht kunnen.

Voor de officiële openingshandeling knipten de vier burgemeesters twee trossen ballen los. Op deze ballen waren afbeeldingen zichtbaar van alle dorpskernen van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Een confetti kanon completeerde de feestelijke opening.

De afdeling burgerzaken (onder andere voor een paspoort of rijbewijs) kunnen bewoners zonder afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ok is het mogelijk om een afspraak te maken op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Voor vergunningen en vragen van ondernemers kan men na een afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Het servicecentrum in Halfweg is officieel in gebruik genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie