9 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Alzheimer Café Hoofddorp gaat op 23 januari over 'Mantelzorg, wat is nodig om het vol te houden?'

Gespreksleider Ellen Millenaar zal met Brigit Albers (coördinator vrijwilligers bij Mantelzorg en Meer) en Nelleke van der Vegt (partner van iemand met dementie) spreken over mogelijk heden om mantelzorgers te ondersteunen.

In Nederland zijn 300.000 mantelzorgers die dag en nacht verantwoordelijk zijn voor de zorg voor hun thuiswonende partner met dementie. Een partner met dementie beïnvloedt je leven, je relatie, je sociale contacten en je bezigheden. Van gelijk waardige partner wordt je ongevraagd voltijd mantelzorger. En dat is een zware taak die niet altijd als zodanig herkend wordt door de omgeving. Om het mantelzorgen vol te houden is het van belang dat je je laat ondersteunen. En dat je de momenten die nog wel waarde hebben koestert.

Brigit Albers zal uitleg geven over de mogelijkheden van ondersteuning die Mantelzorg en Meer kan bieden. Nelleke van der Vegt zal over haar ervaringen vertellen. Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

U bent op dinsdag 23 januari van harte welkom in het Zorgcentrum 'De Meerstede', Burgemeester Pabstlaan 260, 2131 XW Hoofddorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie