Publiekswinnaar kleinkunstfestival in Het Oude Raadhuis

12 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP De winnaar van de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival De Fransse Eijkel speelt 31 januari in Het Oude Raadhuis de gelijknamige voorstelling De Fransse Eijkel.

Het duo, bestaande uit Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg, is onbevangen, absurdistisch, muzikaal, dynamisch en heeft een aversie tegen de hokjesgeest. De Fransse Eijkel is een cabaretperformance speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bronstige kleuters, artistieke vluchtelingen, punctuele bovenburen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen, bewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent.

De voorstelling is geregisseerd door Kees Prins en ontving lovende reacties van pers en publiek. Theaterkrant noemde de voorstelling een 'sterk debuut' en een 'kinderfeestje voor volwassenen' Franssen en Van Eijkelenburg leerden elkaar in 2011 kennen op de Frank Sanders Akademie. Van Eijkelenburg won in 2013 Jos Brink Genesius Penning en Franssen won de prestigieuze penning in 2014. Na hun opleiding succesvol te hebben afgerond besloten ze in 2015 de krachten te bundelen en verder te gaan als De Fransse Eijkel.

De Fransse Eijkel is 31 januari te zien om 20.30 uur. Kaarten van 18 euro zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, 023-5563707 of www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie