Dorpsraadvergadering

15 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

ZWANENBURG In betrekkelijk rustige vergadering van de Dorpsraad Zwanenburg/Halfweg kwam de Sociaal Makelaar van Meerwaarde, Magne de Kreek, zich voorstellen. Tevens gaf hij een toelichting op zijn functie inhoudt.

Sinds oktober is De Kreek Sociaal Makelaar voor het gebied Zwanenburg/Badhoevedorp. Dit geldt nog niet voor het gebied van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Daar is Gerrit Willemse nog de Welzijnscoach. Wel werken zij in bepaalde zaken al samen.

De Sociaal Makelaar is een soort bemiddelaar op sociaal gebied. Hij probeert op individueel niveau mensen met vragen op het goede spoor te zetten. Zo kan hij iemand die actief bezig wil zijn en van wandelen houdt in contact brengen met een wandelgroep. Om dit werk goed te kunnen doen moet De Kreek dus goed op de hoogte zijn en contacten hebben met alle verenigingen en organisaties in zijn gebied waar hij mee te maken krijgt. Hiervoor heeft hij enige tijd nodig. Ook moet het bij de bewoners maar bij hulpverleningsinstanties bekend zijn dat men bij hem terecht kan. Dit kan bijvoorbeeld via Ouderenzorg, de huisartsen, Sport Service maar ook via therapeuten. Binnenkort komen er op facebook filmpjes over de taak en de functie van Sociaal Makelaar.

De Raad van State heeft de betrokken partijen laten weten dat zij iets langer nodig hebben om te beslissen over Hart van Zwanenburg. De termijn van 6 weken verliep op 2 januari. De uitspraak komt nu voor uiterlijk13 februari.

Er komt een nieuwe projectleider voor een aantal zaken die in Halfweg spelen, zoals het Sectorpark, het IKC en de aanpak van de Oranje Nassaustraat. Volgens dorpsraad lid Gerard van Houwelingen zullen er kinderen vanuit Amsterdam blijven komen de basisscholen in Halfweg. Immers de kinderverwachting in Halfweg is ongeveer 200, terwijl er ruimte is voor 330 kinderen. Dit laatste aantal is bepaald door eisen met betrekking van de exploitatie van het IKC.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie