Deze week in Cinemeerse

18 januari 2018 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP Cinemeerse heeft deze week weer een nieuw aanbod. Hieronder drie films die donderdag 18 januari in première gaan.

DARKEST HOUR Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi's West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning.

Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

TAAL IS ZEG MAAR ECHT MIJN DING De onhandige Anne (Fockeline Ouwerkerk) heeft een passie voor taal. Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven. Gelukkig kan ze haar frustratie daarover goed delen met haar collega en beste vriend Timo (Egbert-Jan Weeber). Als ze uiteindelijk ook nog voor haar vader moet zorgen, besluit Anne dat ze het helemaal anders wil; een baan met meer diepgang.

De film is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse.

FATHER FIGURES Owen Wilson (Zoolander 2) en Ed Helms (The Hangover) spelen de hoofdrollen in de komedie Father Figures. De film is het regiedebuut van Lawrence Sher, die eerder furore maakte met het camerawerk voor The Hangover-films. Wilson en Helms spelen twee broers met een moeder die ze altijd heeft verteld dat hun vader is overleden. Als ze ontdekken dat dat een leugen is, gaan ze op zoek naar hun echte vader.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie