Sterk portret van kunstenaar Alberto Giacometti

19 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren.

In de film Final Porttrait volgen we de kunstenaar in het Parijs van de zestiger jaren. Hiermee geeft de film een geweldig beeld van Giacometti's artistieke zelftwijfel en chaotische privéleven.

Het is de totstandkoming van het laatste meesterwerk van Giacometti, vastgelegd door de award-winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night en Blind Date).

Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti's laatste meesterwerk.

Final Portrait is woensdag 28 januari te zien om 20.00 uur in Het Oude Raadhuis. Kaarten van 9 euro zijn zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie