Recht door zee op dialoog in Muziek 22

20 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP

Op zondag 28 januari zingen elf Haarlemmermeerse koren om de beurt een kwartier lang 'hun' muziek. Mannen- en vrouwenkoren, protest- en ouderenkoren, Gregoriaans en close harmony: ze zijn er allemaal en gaan enthousiast zingend de dialoog aan.

"Er zit ook veel water in het programma", zegt Dialoog-coördinator Rien Wattel. "Het thema dit jaar is 'Recht door zee', daarom zingt het mannenkoor het Wolga-lied, Morrend Volk het 'Vluchtelingenlied' over hun gammele bootjes, maar ook komen 'De Amsterdamse Grachten' langs, twee keer zelfs, tot en met 'The River' en de 'Jolly Raindrops'."

'Recht door zee' is het thema van de Internationale Gebedsweek voor de Eenheid, die deze zondag eindigt. "En hoe wil je eenheid bereiken zonder dialoog?" aldus Wattel. "We zijn heel blij dat deze zondagmiddag weer elf koren een muzikale dialoog aangaan, dit jaar met maar liefst vier Beatles-liedjes!"

Iedereen is van harte welkom dit korenfestival te bezoeken. Het bestaat al 22 jaar en is elk jaar snel volgeboekt. Zowel koren als bezoekers hebben het vaak over "een middagje genieten". In- en uitlopen kan de hele middag, tussen de non-stop optredens door. In de koffieruimte kan het publiek even pauzeren.

Dialoog in Muziek 22 vindt plaats in de Marktpleinkerk in het centrum van Hoofddorp, aan de rotonde bij Polderhuis en De Beurs, Marktplein 96. Het is een activiteit van de Hoofddorpse Raad van Kerken.

Toegang is vrij; bij de uitgang is er een collecte voor de kosten van het (niet gesponsorde) evenement.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie