Coöperatie wil frisse wind in bestuur

22 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Nieuwe voorzitter welkom bij 28-jarig Meerwind

Frans Tol

HAARLEMMERMEER Voorzitter Bert van Noord (69) vindt dat hij na de twee termijnen van drie jaar in het bestuur van de Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind aan iemand anders het voorzitterstokje zou mogen doorgeven: "Ik blijf echter wel bij Meerwind betrokken, maar ik heb intussen genoeg functies om eens aan een ander te vragen het voorzitterschap over te nemen."

Meerwind is een gezonde energiecoöperatie met een ervaren enthousiast bestuur, en wordt voor 100 procent door vrijwilligers gedragen die in diverse commissies en werkgroepen hun ideaal willen realiseren. En de geschiedenis van 28 jaar toont een solide basis.

TECHNISCHE ACHTERGROND Voor Van Noord was het meegenomen dat hij een technische achtergrond heeft: "Dat was toevallig zo, maar dat is voor een voorzitter geen must. Het zou handiger zijn als die nieuwe voorzitter een financieel economische achtergrond heeft."

Nu het door de samenstelling van het provinciaal bestuur van de provincie Noord-Holland onmogelijk geworden is om het eigen windpark van drie windmolens uit te breiden, hoopt Van Noord dat de provincie na toekomstige provinciale verkiezingen de deur naar nieuwe windmolens in Haarlemmermeer weer open zal zetten.

SUBSIDIE Van Noord: "Stichting Windpark Haarlemmermeer Zuid, die nu in ruste is, kreeg voor een goede start nota bene subsidie vanuit de provincie. Iedereen moet wel beseffen dat een windmolen dezelfde hoeveelheid energie levert als zes tot acht hectares zonnepanelen op nuttig bouwland. Nu wij zelf hier niet mogen uitbreiden, moeten wij als Meerwind wel nadenken hoe wij verder willen."

Meerwind is betrokken bij Windpark Neer in Limburg, en bij de Windpark Zeewolde, een groot windmolenpark in Flevoland. Uit idealisme wordt ieder jaar 10.000 euro beschikbaar gesteld voor duurzame initiatieven in en rond Haarlemmermeer, en wordt er jaarlijks geld gestoken in een project in een ontwikkelingsland. Geïnteresseerden die het voorzitterschap wel zien zitten kunnen zich wenden tot Bert van Noord via voorzitter@meerwind.nl of een ander bestuurslid. Meer informatie is te vinden op www.meerwind.nl.

Foto's

Bert van Noord blijft wel bij Meerwind betrokken.

Van Noord hoopt dat Provincie Noord-Holland na toekomstige provinciale verkiezingen de deur naar nieuwe windmolens in Haarlemmermeer weer open zal zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie