Lokale projecten 'gaan' voor 5.000 euro

23 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER Inwoners van Haarlemmermeer kunnen met hun stem vijf verschillende projecten blij maken met maar liefst 5.000 euro. De geldbedragen worden ter beschikking gesteld via het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds.

Belangrijkste doel van het fonds is het mogelijk maken van maatschappelijke initiatieven die de woon- en leefomstandigheden in een buurt verbeteren. En die term 'buurt' is in dit geval een breed begrip, zo blijkt uit de vijf Haarlemmermeerse initiatieven die voor 2018 zijn geselecteerd.

Dat zijn respectievelijk De Heimanshof (en dan specifiek het bomenpad als onderdeel van De Struintuin), de kinderspeel- en bouwplaats Jeugdland Hoofddorp, de Stichting Adamas inloophuis, de Chapeau Woonkring Haarlemmermeer (een vorm van beschermd wonen) en de Stichting Senioren Samen op Weg( (voor de zogeheten Krim-bus).

Stemmen kan via www.helpnederlandvooruit.nl waarna via het intikken van de postcode een keus gemaakt kan worden voor een van de vijf genomineerde initiatieven in de regio Hoofddorp.

Stemmen kan tot uiterlijk 11 februari. De initiatieven kunnen beloond worden met een maxiumbedrag van 5.000 euro, maar ook lagere bedragen zijn mogelijk. Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te komen voor 1.000 euro.

Rond 31 januari maakt ING een tussenstand bekend. De uitslag wordt op 10 maart bekendgemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie