Agenten en opa Rob weer naar school

24 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

De kinderen van groep 1 tot en met 4 van obs Aldoende in Zwanenburg kregen deze week plotseling interessant gezelschap. Tijdens het voorleesontbijt brachten een opa en 2 agenten een zinvol bezoekje aan de school.

Eerst aten ze een beschuitje mee en dronken een kopje koffie; daarna hebben de agenten en opa Rob de groepen voorgelezen. In groep 1 konden de kinderen luisteren naar het prentenboek De prinses en het geluk. De agenten brachten hun eigen voorleesboek mee: Agent en boef! De kinderen hebben genoten van dit bezoek. Het voorleesontbijt is een onderdeel van De Nationale Voorleesdagen.

H.K.H. Prinses Laurentien las voor uit het prentenboek Ssst! De tijger slaapt, van Britta Teckentrup, aan kinderen in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen 2018 die van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari plaatsvinden.

Voorlezen is de 3de activiteit die ouders met het kind doen, na buitenspelen en tv-kijken. Meer dan de helft van de ouders vindt samen lezen of voorlezen essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Bijna driekwart van de ouders met kinderen t/m 5 jaar leest dagelijks voor.

Voorlezen blijft dus zeer belangrijk en wordt als (zeer) leuk ervaren door het kind. Belangrijkste redenen om voor te lezen zijn de taalontwikkeling en het plezier. En ruim de helft van de kinderen die kunnen lezen, vindt het leuk om te doen. Zodra kinderen zelf kunnen lezen, zijn spannende boeken, stripboeken en avonturenboeken het populairst. Bijna een derde van de ouders bezoekt samen met hun kind maandelijks de openbare bibliotheek. Kinderen lezen nauwelijks digitaal. Ook hun ouders lezen overwegend papieren boeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie