Meerderheid raad voor restaurant in Oude Raadhuis

26 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad gaat ermee akkoord dat er een restaurant komt in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Dat bleek donderdagavond in de raad tijdens de stemming over wijziging van het bestemmingsplan.

De fracties van CDA, ChristenUnie-SGP en CDVP stemden tegen. CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee zei dat het college haar fractie niet heeft overtuigd dat er voldoende maatregelen worden genomen om de parkeer- en geluidsoverlast voor de omgeving goed te bestrijden.

De ChristenUnie-SGP en CDVP hadden een vergelijkbare motivatie. "Bij twijfel niet inhalen", zo sprak Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP.

Omwonenden van het Oude Raadhuis zijn fel tegen verruiming van de horeca. Ze zijn bang voor extra overlast als er een restaurant komt. Tegenstanders voerden in de week voorafgaand aan de stemming in de raad nog intensief campagne om de gemeenteraad te weerhouden akkoord te gaan met een restaurant.

Die acties mochten uiteindelijk niet baten. PvdA-fractievoorzitter Chris Vonk zei dat er in zijn fractie 'heel genuanceerd' over is gesproken maar dat toch gekozen is voor het algemeen belang om de groei van Hoofddorp de voorkeur te geven boven het belang van de omgeving.

HAP-raadslid Tim van Essen zei dat zijn fractie instemt met het plan, omdat het college heeft toegezegd in gesprek te blijven met de omgeving over de ervaren overlast.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie