ZPCH Synchroontrein dendert voort

4 februari 2018 om 00:00 Sport

Waren er vorige week nog de voor het Hoofddorpse ZPCH succesvolle Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor Senioren in Alkmaar, afgelopen zaterdag was daar de Limietwedstrijd in Amsterdam. ZPCH liet weer van zich horen: drie keer goud, drie keer zilver en drie keer brons.

Een wedstrijd met een verhaal, want er stonden in alle categorieën nieuwe figuren op het programma. Spannend dus voor de deelneemsters en niet minder voor juryleden en trainsters.

ZPCH reisde zaterdag met 38 zwemsters naar Amsterdam en bracht het er weer goed vanaf.

Bij de Age I werd zilver gezwommen door Kyara Sabajo en brons door Kathelijne van Harten. De Age II categorie werd gewonnen door Noortje Reijnen. Bij de junioren was het volledige podium voor ZPCH: Vivienne van Eenennaam pakte het goud, Vera Middelkamp zilver en Mayra Burger brons. En ook bij de senioren was het podium ZPCH-groen: Eva Meulblok pakte hier het goud, Rebecca Duyverman zilver, en Kim Schravendijk brons.

Een diploma was er tenslotte voor Marta Podebska in de categorie Age II.

Charlotte Brand was als hoofdtrainster van de ZPCH delegatie, naast de nodige andere trainsters aanwezig in Amsterdam. Brand: "Het liep lekker, onze 38 (!) zwemsters kleurden het zwembad mooi groen. Zij behaalden persoonlijke doelen. Niet alleen in de vorm van limieten, medailles en diploma's, maar ook in de vorm van 4 goede figuren gezwommen, alle draaien gehaald, mooie thrust, of een pr gehaald. Onze ZPCH trein is behoorlijk op stoom. Complimenten ook voor de organisatie. De wedstrijd verliep rustig en snel, waarbij onze senioren zelfs nog tijd hadden om voor opleidingsmateriaal video opnames te maken. Al met al een verdienstelijke wedstrijdmiddag."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie