5 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP

PERSBERICHT Maandag 5 februari 2018

Seniorenprogramma in Het Cultuurgebouw met workshops, lezingen, films en voorstellingen.

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers. Route 65 brengt u met voorstellingen, lezingen, films, workshops en andere activiteiten langs verschillende landen. Duitsland, Frankrijk, USA, Italië, Indonesië gingen al voor. In maart van dit jaar ontdekken we het prachtige en veelzijdige Engeland. Het volledige programmaboekje staat op www.hetcultuurgebouw.nl. De kaartverkoop voor Route 65 start op maandag 12 februari. De kaarten zijn online verkrijgbaar of bij de kassa in Het Cultuurgebouw.

Denk je aan Engeland, dan denk je aan, Londen, high tea, pubs, Lady Di, de Beatles, Tommy Cooper, Monty Python en Coronation Street. Zoveel onderwerpen om een fantastisch Route 65 Engeland programma mee te vullen. We starten Route 65 op smakelijke wijze, want de Engelsen houden van gebak. We nodigen u uit om vooraf thuis creatief aan de slag te gaan en een taart te maken die je zo zou kunnen aanbieden aan het Engels koningshuis. Een deskundige jury gaat deze beoordelen en de winnaar krijgt de Route 65 Thuisbakker Award. Kom je liever proeven, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. We spelen weer een leuke pubquiz.

In Leesclub Route 65 lezen we het boek 'De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry' van Rachel Joyce. De hoofdpersoon gaat spontaan op wandeltocht en kruist heel Engeland door daarmee zijn hele leven terugkijkend. Een prettig leesbaar boek dat u zult omarmen. Dennis Kivit leert ons zittend mediteren en zingen met behulp van een aantal prachtige Beatles liedjes. Van Let it Be tot All you need is Love!

Verderop in de maand zijn er drie creatieve workshops. Schilder een echte Turner, ontwerp je eigen op Wedgwood geïnspireerde schaal en maak een hoed die op Ascot niet zou misstaan. Krystof Onclin Dobrowolski is er weer bij deze editie. Met zijn onuitputtelijke kennis van de kunstgeschiedenis neemt hij ons mee op een inspirerende wandeling door het 19-eeuwse Britse kunstlandschap. Landschapsarchitect Martine van Vliet doet dat dichter bij huis in ons eigen Hoofddorpse Tudorpark. Karin Quint is de Jane Austen kenner bij uitstek. Zij gaat ons alles vertellen over deze beroemde schrijfster die 200 jaar geleden leefde, maar nog steeds enorm populair is.

Voor de filmliefhebbers hebben we twee typisch Engelse feel good films geprogrammeerd: 'The Calendar Girls' and 'The Lady in the Van'. Beiden met Engelse topacteurs, waaronder Helen Mirren, Maggie Smith en Alan Bennett. En omdat het Fashion Week is in Winkelstad Hoofddorp draaien we vijf interessante documentaires over het leven van Engelse mode iconen zoals Vivienne Westwood en Paul Smith.  We sluiten de maand net als elke editie in stijl af. Dit keer met onze eigen Proms, een muzikale voorstelling waar klassiek pop ontmoet, met een orkest, een dirigent, solisten, vlaggetjes en het prachtige Land of Hope and Glory. En natuurlijk fish & chips!

Kortom weer een programma vol mooie en interessante onderwerpen van uitstekende kwaliteit met voor elk wat wils. De kaartverkoop start maandag 12 februari. Kaartjes zijn eenvoudig te bestellen via www.hetcultuurgebouw.nl of zijn te koop bij de kassa in Het Cultuurgebouw.

Een correspondent en/of fotograaf is uiteraard van harte welkom tijdens één van de Route 65 activiteiten. Graag vooraf contact opnemen met Femke Peijnenburg. Gegevens zie hieronder.

Voor meer informatie:

Het Cultuurgebouw - Femke Peijnenburg/Marketing & Communicatie - 023 - 566 95 65 -

femke.peijnenburg@hetcultuurgebouw.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie