PvdA: 's nachts geen vrachtwagens in woonwijken

5 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De PvdA is er voorstander van het verbod om vrachtwagens vanaf 's avonds 10 uur en 's nachts uit woonwijken te weren gewoon te handhaven. De kwestie komt donderdag aan de orde als de gemeenteraad de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) bespreekt.

Op dit moment staat het nachtelijke parkeerverbod nog in de APV. Het college van burgemeester en wethouders wil het echter schrappen. Een belangrijke overweging is dat het verbod moeilijk te handhaven is. De gemeentelijke handhavers houden namelijk om 10 uur 's avonds op met hun werk en dat is precies het tijdstip dat het verbod ingaat.

De PvdA vindt dat er een oplossing moet worden gevonden om het verbod wel te handhaven. Volgens de partij is er de afgelopen maanden veelvuldig aan de bel getrokken over het parkeren van vrachtwagens in de woonwijken in de late avond en nacht. "Met veel motorgeluid parkeren de chauffeurs hun wagen onder het slaapkamerraam en nog voordat de ochtend begint, laten de chauffeurs hun motoren alweer ronken," zo stelt de PvdA.

De sociaal-democraten willen dat de bestaande regels gewoon worden voortgezet om de overlast in woonwijken te voorkomen. Volgens de partij mogen vrachtwagenchauffeurs de dans niet ontspringen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie