13 februari 2018 om 00:00 Sport

Ezra Verboom Nederlands kampioen 400 meter

HOOFDDORP De 16-jarige Ezra Verboom is Nederlands kampioen geworden op de 400 meter tijdens de Nederlandse atletiek kampioenschappen. De junior B liet in de serie al zien dat hij in vorm is met een tijd van 52.36 seconden. Clubgenoot Thomas Weijers deed ook goede zaken door in de serie een persoonlijk record te lopen van 54.80 seconden. En ook Joyce Menick scherpte haar record aan tot 64.08 seconden.

Zondag was de finaledag voor Ezra Verboom. De taktiek is vooraf bepaald hoe hij de 2 ronden van 200 meter indoor gaat lopen. Snel moeten openen om de concurrentie na 200 meter achter zich te laten. Na vorige week al een tweede plaats in de meerkamp te hebben behaald was er genoeg vertrouwen om ook deze klus te klaren.

De start was snel, de AVH-atleet pakt na 200 meter resoluut de kop van het veld. Hij laat de andere 5 finalisten achter zich en sprint naar bijzonder snelle 49.78 seconden. Het is goud voor Ezra Verboom die met deze tijd slechts 13 honderdsten van een seconde achter het clubrecord van Ivar Moinat blijft. Maar ook de zesde tijd ooit gelopen door een junior B op deze afstand.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie