Het team van Kapsalon Ingrid met op de voorgrond derde van links, grondlegger Ingrid.
Het team van Kapsalon Ingrid met op de voorgrond derde van links, grondlegger Ingrid. Trudy Witteman

40 jaar Kapsalon Ingrid: ‘De leukste klanten en geweldige meiden’

13 april 2021 om 14:51 Overig

VIJFHUIZEN “Wij hebben gewoon de leukste klanten en ik heb geweldige meiden.” Een uitspraak regelrecht uit het hart van Natascha van Putten. Gisteren bestond haar kapsalon veertig jaar.

Een robijnen jubileum dus voor de kapsalon die op 13 april 1981 aan de Vijfhuizerweg 967 werd geopend door Ingrid van Putten, de moeder van Natascha. Maar feitelijk bestaat de zaak al langer want voordat op dit adres schaar en föhn werden gehanteerd knipte Ingrid zeven jaar lang in haar woonhuis aan de Cruquiusdijk. Grote toeloop van klanten maakte verhuizing naar een groter pand noodzakelijk.

Veertig jaar op het huidige adres. Alle reden voor een feestje vinden ze bij Kapsalon Ingrid. En daarom ontvangen klanten na een behandeling een bon die gedurende de maand april goed is voor vier euro korting op een Goldwell-product. De bon staat eveneens in HC-nieuws.nl van afgelopen week en op de Facebookpagina van de kapsalon. Bovendien is er voor iedere klant een leuk cadeautje. Een ander belangrijk merk dat de kapsalon voert is Mediceuticals met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met hoofdhuidproblemen als psoriasis en roos.

PRAATPAAL Natascha nam de zaak per 1 januari 2009 van haar moeder over. “Maar eigenlijk moet ik zeggen ‘wij hebben het overgenomen’ want Jolanda, Natasja en Daniëlle werkten hier toen ook al. Samen één team, zo voelt het. Later kwamen er nog twee Kelly’s bij. Voor het gemak zeggen we Kelly D en Kelly S. Beiden een aanwinst voor ons gezellige team”, aldus Natascha. Daniëlle komt net binnenlopen en knikt. “Wij hebben niet echt een baas. We doen alles met elkaar en voor elkaar”, zegt de goedlachse kapster die bij voorkeur mannenhoofden mooi maakt. “We zijn een dorpse kapsalon in de goede zin van het woord en hebben oprechte belangstelling voor de mensen in de stoel. We maken lief en leed mee en fungeren vaak als praatpaal.”

SCHIJNWERPERS ‘Gewoon Gezellig’ is het motto van het team dat ervoor zorgt dat iedereen met een lach op het gezicht de salon verlaat. Een lach die zeker aanwezig was toen de kapsalon na vorig jaar zeven weken en dit jaar liefst elf weken verplicht dicht, weer open mocht. “We werden enorm gemist. Mensen kwamen letterlijk juichend binnen, zo blij waren ze”, kijkt Natascha terug. “De reacties waren hartverwarmend. De eerste weken hebben we geluncht met taart en allerlei andere lekkernijen die we gekregen hadden. We konden het hebben want we maakten lange dagen met keihard werken. Ik wil mijn meiden daar nogmaals voor bedanken. Het zijn toppers.” Hoe er gebuffeld is registreerde de stappenteller van Jolanda, al 24 jaar in dienst. Op een willekeurige dag stapte ze liefst 9,7 kilometer weg. Gewoon in een kapsalon.

Veertig jaar persoonlijk en professioneel met veel vaste klanten en meerdere generaties over de vloer. Dat is Kapsalon Ingrid. Natascha: “Graag bedank ik onze klanten voor het vertrouwen dat wij al zó lang krijgen. Wij hopen iedereen nog vele jaren blij te kunnen maken met een mooie coupe.”

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie