Op het skatepark aan de Deltaweg in Hoofddorp komen dagelijks veel jongeren. Er zou sprake zijn van geweld, vandalisme en bedreiging.
Op het skatepark aan de Deltaweg in Hoofddorp komen dagelijks veel jongeren. Er zou sprake zijn van geweld, vandalisme en bedreiging. Eigen foto

‘Groep jongeren verziekt de sfeer op skatepark Deltaweg in Hoofddorp’

11 mei 2021 om 12:22 Overig

HOOFDDORP De sfeer op het skatepark aan de Deltaweg is verziekt. Een groep jongeren intimideert gebruikers, pleegt geweld en er is een fietsberoving geweest. Een vader vertelt in HCnieuws anoniem zijn verhaal, bang dat zijn zoon nog harder wordt aangepakt.

Hij wijst op een bepaalde groep jongeren die vaker negatief in het nieuws komt, maar die wij vanwege een stigmatiserende werking niet met naam willen noemen. De vader stelt dat zij bijna dagelijks midden op de ‘ramps‘ gaan staan zodat ze niet gebruikt kunnen worden, duwen en trekken en nare dingen roepen naar de skaters, veelal tieners tussen 12 en 16 jaar.

BANKJE “Afgelopen week was er een incident waarbij de groep van twintig jongeren probeerde een bankje in de brand te steken. Hierop belde een van de skaters de politie. Die kwam, kon niets doen, en ging weg. Daarna waren de boosdoeners kwaad en alle dertig skaters moesten onder bedreiging van geweld hun belgeschiedenis tonen. Steeds viel het K-woord. Een van de knullen liep naar huis. Hij werd daarbij geduwd, geslagen en geschopt.”

“De volgende dag hebben wij de politie uitgelegd wat er gebeurd is na hun bezoek aan het skatepark en onze zorg uitgesproken. De bewuste jongeren zijn daar elke dag, vaak ‘s avonds. Ze pikken steeds een slachtoffer uit en die moet het verbaal bezuren.”

“Onze zoon gaat tegenwoordig meteen weg als hij ze ziet aankomen. Zo ook vrijdag 7 mei. Hij liep naar zijn fiets en haalde deze van het slot, vervolgens kwamen er twee van hen aan, rukten hem van zijn fiets. Daarna namen ze onder bedreiging van misschien wel een mes zijn fiets mee. Overstuur belde hij op. Ik ben naar het skatepark gegaan en heb de politie gebeld. Die kwam na een minuut of 20, er is een verklaring opgenomen. De daders en fiets zijn niet terug gevonden.”

SERIEUS In een reactie laat politiewoordvoerder Derk Burger weten dat het verhaal bekend is en dat de politie de overlast op het skatepark serieus neemt. “We pakken jeugdoverlast in gezamenlijkheid aan, met onder andere jongerenwerkers en onder regie van de gemeente. Naar aanleiding van de fietsendiefstal doen we onderzoek waarbij camerabeelden uit de omgeving worden wordt nagekeken.”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie