Afbeelding
Eigen foto

Bewoners Tudorpark radeloos over groenonderoud, Ymere belooft snelle aanpak

21 mei 2021 om 16:47 Overig

HOOFDDORP Buurtbewoners van Tudorpark deelplan 1a zijn radeloos over het groenonderhoud in hun wijk. Het gras wordt hoger, speeltuintjes verloederen, onkruid tiert welig en bomen gaan dood. “Wanneer wordt dit aangepakt”, vragen zij zich af. Woningcorporatie Ymere laat in een reactie weten dat de klachten binnen enkele weken zijn opgelost.

“Wij als buurtbewoners zijn al zeker twee jaar bezig om te horen wie verantwoordelijk is voor dit deel van de wijk”, zegt bewoonster Charlotte van de Anna Boleynlaan. “Er vindt hier amper onderhoud plaats. Twee keer per jaar maaien is al veel. In 2021 is er nog helemaal niet gemaaid. Dit is dan helaas ook duidelijk zichtbaar in de wijk. Je kunt als persoon via de app Buiten Beter een klacht of melding maken bij de gemeente. Na veel meldingen, echt veel van mij en buren”, zegt ze, “ontving ik een telefoontje dat dit deel van de wijk nog niet is overgeleverd aan de gemeente. We moesten voor klachten bij Dura Vermeer zijn.”

EEN KEER GEMAAID Na telefonisch contact kreeg Charlotte het mailadres omgevingtudorpark@duravermeer.nl en kwam terecht bij een contactpersoon. Daarna werd direct gemaaid. Eén keertje. “Inmiddels is de functie door een ander ingevuld”, zegt de buurtbewoonster. “Deze mevrouw gaf aan sinds januari van dit jaar op deze functie te werken en niet op de hoogte te zijn van de situatie. Ze heeft geen antwoorden op vragen en klachten. Er wordt begrip getoond maar de weken verstrijken en zijn inmiddels maanden. Het gras wordt hoger, speeltuintjes verloederen en onkruid kruipt overal rond. Wat de trots van Hoofddorp is, Tudorpark, nou daar is hier in dit deel niets van te zien. Ik zeg vooral tegen mensen van Dura Vermeer, hoe zouden jullie het vinden als de straat er zo armoedig en verpauperd uitziet. Het is inmiddels echt schandalig. Er gaan steeds meer bomen dood. Je ziet op diverse plekken in de wijk dat mensen zelf maar gaan maaien. Het is echt om te huilen.”

“We hopen dat de gemeente en Dura Vermeer met elkaar als volwassen mensen nu eens spoedig in gesprek gaan om dit in orde te maken. Ook mag er wel een stappenplan komen hoe alles vervangen, vernieuwd zal worden.”

YMERE Woordvoerder Wytse Algra van DuraVermeer laat echter weten dat deelplan 1 niet onder Vof Tudorpark valt, maar dat woningcorporatie Ymere verantwoordelijk is. Woordvoerder Barend Jonker van Ymere beaamt dat. “Tudorpark fase 1 is ontwikkeld en verkocht door Ymere, de openbare ruimte moet nog worden overgedragen aan de gemeente Haarlemmermeer. Dit proces is helaas vertraagd waardoor de verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte Tudorpark fase 1 nog bij Ymere ligt.”
“Het onderhoud van het groen is in opdracht gegeven bij een hovenier. Deze zorgt voor het maaien van het gras en bestrijden van onkruid. Ook hebben we gevraagd de speeltuinen te beoordelen en waar nodig te onderhouden, specifiek is hen gevraagd de slijtage bij de glijbaan van een van de speeltuinen op te lossen.”
Dat is nog niet gebeurd omdat de contracten met de vorige hovenier waren afgerond en omdat Ymere de verwachting had dat het onderhoud al overgenomen zou zijn door de gemeente. “Daarom hebben wij geen nieuw contract afgesloten. We hebben nu nog geen zicht op een planning, maar verwachten binnen enkele weken dat alle klachten zijn opgelost en zullen dan ook zorgen voor een reguliere onderhoudscyclus. Het onderhoud start begin juni.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie