Inge (rechts) doet een vruchteloze poging om op de hoge Bi te klimmen, rechts illustrator Yvon Zimmer.
Inge (rechts) doet een vruchteloze poging om op de hoge Bi te klimmen, rechts illustrator Yvon Zimmer. A. Liefhebber

Hoofddorpse en andere verhalen in Fietsend door het Leven

21 juni 2021 om 12:00 Overig

HOOFDDORP De Vlaamse Inge Wijsman, die ruim 15 jaar in Nieuw-Vennep woont, is journalist, storyteller en leefstijldeskundige. In het najaar komt het boek, Fietsend door het Leven, uit dat ze samen met illustrator Yvon Zimmer heeft gemaakt. Tweeëntwintig pakkende, waargebeurde verhalen over moed, vriendschap en hoop, met een fiets als rode draad. Enkele verhalen zijn van of over Vennepers en Hoofddorpers, andere van (inter)nationale vertellers met een bijzonder verhaal.

Met het boek steunen ze twee stichtingen: Fietsmaatjes.nl en Ride2LiveLife. Voor een mooie layout en de drukkosten zijn ze een crowdfunding gestart waarmee donateurs intekenen voor het boek of een andere leuke tegenprestatie, te vinden via voordekunst.nl/projecten/12106-fietsend-door-het-leven.

Als een rode draad rollen diverse soorten fietsen tussen de verhalen door. De verhalen handelen echter niet over fietsen, maar over mensen en hun emoties of inzichten. “Ze zullen zeker ook de niet-fietser boeien, en beschrijven verrassende gebeurtenissen, ongelooflijke belevenissen of openhartige herinneringen“, zo verwacht Wijsman. “Het ene neemt je mee naar een intiem keerpunt, het andere laat je meegenieten van een bruisende energie. Kortom, het wordt hét feelgood boek van 2021.”

Benieuwd naar andere verhalen en tekeningen? Ga naar www.overeenrodedraad.nl.

Enkele van de fietsen die als een rode draad door de (levens)verhalen rollen.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie