Op flinke afstand van elkaar komen de heren weer bij elkaar. Onder: Zo werd voor corona gerepeteerd.
Op flinke afstand van elkaar komen de heren weer bij elkaar. Onder: Zo werd voor corona gerepeteerd. pr

Mannenkoor hervat repetities in zigzagopstelling

7 juli 2021 om 13:38 Overig

HOOFDDORP Na een onvrijwillige stop van acht maanden is het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap (HMZV) weer begonnen met zijn repetities. Er wordt nog stevig rekening gehouden met corona.

De zangers van dit gerenommeerde en al bijna 90 jaar bestaande koor, zijn bijzonder blij dat ze op maandagavond, de vaste repetitieavond, weer gezamenlijk kunnen zingen en elkaar kunnen ontmoeten. Vooralsnog geldt het volgende protocol: alle mannen zijn ingeënt dan wel zeer recent negatief getest. Er wordt gezongen in een zig zag - opstelling zodat de 1,5 m afstand wordt gewaarborgd en er is een gezondheidscheck. Én het oefengebouw De Jeugd van Gisteren beschikt over een eerste klas ventilatie - installatie.

De jaarlijks vakantieperiode van zes weken ontbreekt dit jaar. Dirigent Roland Bosma en de veertig zangers hebben al zo lang ‘stilgezeten’, dat iedereen enthousiast is om zonder verdere onderbrekingen aan de slag te gaan. Dat is tevens belangrijk omdat er een ‘stevig’ oefenprogramma wacht voor het eerstkomende optreden. Dat is een kerstconcert op zondagmiddag 19 december in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout.

Voor dit concert worden mannen opgeroepen. Een redelijk stemgeluid en een flinke portie enthousiasme is voldoende om mee te doen. Kennis van het notenschrift is niet vereist. Voor concertkleding wordt gezorgd. Voor deelname, inclusief alle repetities tot Kerstmis wordt een bijdrage van dertig euro gevraagd. Wie interesse heeft wordt gevraagd op een maandagavond een kijkje te komen nemen, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Uiteraard wel een inentingsbewijs of recente test meenemen.

Zo werd voor corona gerepeteerd.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie