Mysteryland
Mysteryland Jan Aukes

Kabinet zet definitief streep door festivalseizoen; geen Mysteryland dit jaar

26 juli 2021 om 13:03 Evenementen

VIJFHUIZEN Meerdaagse festivals, zoals Mysteryland, mogen deze zomer niet doorgaan. Nu al zijn dergelijke festivals verboden tot begin augustus, maar het kabinet trekt het verbod door voor festivals met een camping tot in september. Dat heeft premier Mark Rutte maandag bekendgemaakt.

Hoewel het aantal besmettingen de laatste dagen daalt, vindt het kabinet het niet verantwoord om meerdaagse bijeenkomsten door te laten gaan. Aanvankelijk wilde het kabinet pas in de tweede week van augustus bekend maken of de grote festivals daarna nog doorgang konden vinden, maar het heeft nu toch besloten om de organisatoren al eerder duidelijkheid te geven. 

Volgens Rutte is het op dit moment “niet verantwoord” om dit soort evenementen door te laten gaan. Het hertesten van bezoekers tijdens een festival zou logistiek niet goed te regelen zijn. Het besluit is genomen “in overleg met de evenementensector”, aldus Rutte. Organisatoren van festivals komen in aanmerking voor compensatie voor de kosten die ze al hebben gemaakt.

De grootste festivals die getroffen worden zijn onder meer Lowlands, Down the rabbit hole en Mysteryland. Organisatoren van eendaagse festivals moeten echter nog wel afwachten tot in augustus over de mogelijke nieuwe beslissingen en maatregelen die getroffen worden.

Mysteryland zou in Vijfhuizen plaatsvinden op 27, 28 en 29 augustus. Alle tickets waren al uitverkocht. Mensen die een kaartje kochten, kunnen kiezen voor geld terug of behouden voor volgend jaar, zo laat Mysteryland zojuist weten in een statement op sociale media. “Met nog een maand te gaan, zou een uitverkocht Mysteryland plaatsvinden. Alle podia en shows waren klaar voor ons festival, maar helaas lijkt het erop dat het niet het moment is dit jaar”, laat de festivalorganisator weten.


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie