Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Frans Tol

Beste columns van Kapperspraat: Steun

3 augustus 2021 om 10:00 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie! 

Als deze krant op uw mat valt zijn we weer aan het werk. Dat is mooi en hard nodig ook.

Achterliggende periode heb ik als moeilijk ervaren. Dat heeft vooral te maken de afwezigheid van het solidariteitsprincipe.

Ik weet dat er een pandemie is, natuurlijk. De oplossing, daar kun je over discussiëren. Maar als je dan als overheid ervoor kiest verschillende branches te sluiten om verdere verspreiding te minimaliseren, ondersteun getroffen ondernemers dan ook echt. Geloof me, als ervaringsdeskundige kan ik u zeggen dat die ondersteuning waardeloos is en dan druk ik me nog mild uit. Enige verbitterdheid had zich dan ook van mij meester gemaakt.

Hoe mooi is het dan om ongelofelijk verrast te worden door een steunactie opgetuigd door mensen in je omgeving die om je geven.

Ik had het werkelijk niet verwacht of aan zien komen. Prachtig om te zien dat er allerlei familie, vrienden en klanten zijn die je financieel willen ondersteunen. Ik was tot tranen geroerd. Vooral omdat iemand dit voor je optuigt maar ook omdat er zoveel mensen zijn die je willen ondersteunen en toch ook het shitgevoel dat zoiets nodig is. Onderaan de streep overheerst toch het gevoel van dankbaarheid.

Maar goed, we mogen weer. Ik merk onmiddellijk de energie die ik krijg alleen al door de vloedgolf aan afspraken. Klanten die aangeven dat ze je gemist hebben, dat je dat nog mag meemaken. Mooi toch.

Punt van aandacht is wel dat ik de afgelopen maanden bijna dagelijks mega-wandelingen maakte met de honden. Die krijgen nu hoogstwaarschijnlijk te maken met ernstige afkickverschijnselen gecombineerd met uitgestelde aanwas van coronakilo’s. Even onderzoeken of we daarom gebruik kunnen maken van de obesitasstaatssteun voor verwaarloosde huisdieren. Zullen we vermoedelijk wel net niet aan de gestelde eisen voldoen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie