Afbeelding
Trudy Witteman

SamenLoop voor Hoop Badhoevedorp is onderweg

27 mei 2018 om 20:22 lokaal

BADHOEVEDORP Met een lach maar ook met een traan is zaterdag 26 mei om klokslag 14 uur de derde SamenLoop voor Hoop in Badhoevedorp van start gegaan. De ereronde, waarbij mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad vooraan liepen, vormde de start van het evenement. Bij tropische temperaturen, maar de deelnemers kregen de verzekering dat er goed voor ze gezorgd zal worden.

De eregasten, survivors genaamd, liepen door een erehaag van luid applaudiserende deelnemers en vrijwilligers de eerste ronde van het parcours op bedrijventerrein Lijnden. De groep werd aangevoerd door Riet Verbeek, initiatiefnemer van de SamenLoop voor Hoop en zelf survivor, wethouder Tom Horn en survivor Andrea Buijs die na een lange periode van chemo en bestralingen het wonder mag meemaken dat ze zwanger is.

Gedurende de 24-uurs wandelestafette staan de bijna vijfhonderd deelnemers stil bij de strijd tegen kanker. Ze delen de vaak emotionele verhalen en vieren het leven. Zondag 27 mei om 14 uur is de slotceremonie waarbij de opbrengst bekend wordt gemaakt en de cheque wordt overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Meer nieuws en reacties komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie