Hier kunnen 700 tijdelijke wonnen komen.
Hier kunnen 700 tijdelijke wonnen komen. KEES VAN DER VEER

Pup Real Estate geeft niet op: nieuw plan voor honkbalstadion

4 september 2021 om 08:45 Overig

HOOFDDORP Met een ambitieus plan voor bebouwing op het honkbalveld van Hoofddorp probeert Pup Real Estate opnieuw de woningnood in Haarlemmermeer te verlichten. “We zijn doorzetters en gemotiveerd kansen te zoeken voor tijdelijke woningen”, zegt projectontwikkelaar Roger Sevenheck.

Het plan wat de gemeente heeft ontvangen omvat 700 tijdelijke woningen voor spoedzoekers in een hoek van terrein waar zo min mogelijk last is van vliegtuiglawaai. Daarvoor komt een van de vijf honkbalvelden te vervallen terwijl een ander veld wordt verplaatst. Het terrein blijft toegankelijk voor gymlessen van het Haarlemmermeer Lyceum.

Eerdere plannen op deze locatie, en verderop in Hoofddorp en Nieuw-Vennep, werden om verschillende redenen door het gemeentebestuur afgeblazen. Sevenheck is volhardend. “De woningnood is hoog in Haarlemmermeer. Ik heb in Hillegom gewoond en ken de gemeente goed en wil doen wat ik kan.”    

Hij denkt deze keer wel een positief antwoord te krijgen. “Het honkbalverhaal is een blok aan het been van de gemeente. We kopen het hele complex voor 3,5 miljoen euro en leggen tien jaar lang 250.000 euro bij voor de exploitatie. Het beheer doen we zelf. Van de omgeving maken we een park, kosten daarvoor: 1,5 miljoen euro. Nu kost de exploitatie de gemeente jaarlijks 250.000 euro. Een faillissement zou voor veel partijen een ramp zijn. Ons plan is goed onderzocht en biedt op vele vlakken voordelen.” 

“Wat de slagingskans groter maakt is de versoepelde regelgeving voor tijdelijke bewoning. Kijk naar Amstelveen waar woningen zijn gebouwd in kantorenpark Kronenburg. Dat ligt wat Schiphol betreft op een vergelijkbare locatie.” 

Deze keer moet het lukken. “Ik zit al 34 jaar in het vak en ken de markt. De aanhouder wint,” besluit Sevenheck.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie