Het seniorenteam van ZPCH
Het seniorenteam van ZPCH Anka Ringlerova

Groen podium op eerste wedstrijd van dit seizoen

3 oktober 2021 om 10:25 Sport Deel je nieuws

Na een heel jaar wachten konden de synchroonzwemsters van ZPCH zich op 2 oktober eindelijk weer meten tegen anderen verenigingen uit de regio. Duidelijk was dat ze nog steeds zeer goed op niveau zijn. In Amersfoort kleurde het podium volledig groen met een 1e plaats voor Noortje Reijnen, een 2e plaats voor Marloes Steenbeek en een 3e plaats voor Kim Deiman.

Aan deze 1e limietenwedstrijd van het seizoen deden 29 junioren en senioren mee afkomstig van 5 verenigingen uit Regio MidWest. De wedstrijd was de eerste mogelijkheid om te kunnen voldoen aan de NK-limiet, voor het NK senioren dat in januari wordt gehouden. Alle 14 ingeschreven junioren en senioren van ZPCH voldeden aan deze minimale eis van 55.000 punten.

Coach Anka Ringlerova: “Wat een knappe prestatie van deze sporters. Na een jaar zonder competitie en vele online trainingen laten deze sporters zien nog steeds op niveau te kunnen presteren. We kijken enorm uit naar de rest van het seizoen om ons te meten met de landelijke top. Deze wedstrijd geeft in ieder geval heel veel vertrouwen dat we op de goede weg zitten”. 

Naast de ereplaatsen van Reijnen, Steenbeek en Deiman, eindigde ook Ilse de Heij (8e) en Marit van de Witteboer (9e) nog in de top 10. Silke Burger (11e), Merit Braakhuis (12e), Eline Braakhuis (13e), Marin Hokke (15e), Marlinka Grundell (16e), Mette Bos (17e), Gioia Captijn (18e), Madeleine Regtering (24e) en Marta Podebska (26e) waren de overige ZPCH sporters die op 2 oktober aan de start verschenen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie