Wie kent deze man?
Wie kent deze man? politie.nl

En weer zo’n held die een oudere ‘bebabbeld’: buit: 6.000 euro

21 oktober 2021 om 10:46 Overig

BADHOEVEDORP Deze man heeft iets te maken met een babbeltruc op een 90-jarige vrouw uit Badhoevedorp dinsdag 7 september. De man pinde bij elkaar voor ruim 6.000 euro.

De vrouw werd rond 16.30 uur gebeld door een zogenaamde medewerker van een bank die haar vertelde dat de bank bezig was met een beveiliging op haar rekeningnummer. De vrouw werd vervolgens gevraagd in te loggen via internetbankieren. Daarna gaf de ‘medewerker’ aan dat de bankpassen van de betaalrekeningen terug moesten naar de bank, zij de passen moest doorknippen, in een envelop moest doen en dat iemand snel de passen kwam ophalen.
De vrouw knipte de passen door en tijdens het telefoongesprek, werd er al aangebeld en stond een man voor de deur die de passen kwam halen. De bewoonster verschafte de man toegang tot haar woning en liet hem achter de laptop zitten. Ook nam deze man de telefoon van de bewoonster over en zei; ‘Hallo collega’s, ik ben er.’ Vervolgens gaf de man de bewoonster aan dat hij alles aan het verhelpen was. Kort daarna vertrok de man met de doorgeknipte bankpassen. Het slachtoffer zag de volgende dag dat ruim 6000 euro van haar rekeningen was verdwenen.

Op camerabeelden van een geldautomaat aan het Lorentzplein in Badhoevedorp, is een man te zien die kort na de babbeltruc geld opneemt met een van de gestolen bankpassen van de vrouw. Gelet op het signalement dat de bewoonster de politie heeft gegeven, is er een sterk vermoeden dat deze pinner de man is die de bankpassen bij de vrouw heeft opgehaald.
Ook zijn er camerabeelden van een man die op woensdag 8 september rond 04.40 uur een betaling doet met een van de bankpassen bij een tankstation in Capelle aan den IJssel. Dezelfde man doet rond 05.00 uur diverse betalingen bij een casino in Delft.

De politie zoekt mensen die informatie hebben te bellen via 0900-8844 of annoniem via 0800-7000. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie