Een dergelijke toegangspoort zie je niet snel bij een kringloopwinkel.
Een dergelijke toegangspoort zie je niet snel bij een kringloopwinkel. Joop Touw / BDU

Superlux: geen hotel, wel een kringloopwinkel in leeg pand Beukenhorst

12 november 2021 om 11:24 Overig

HOOFDDORP In het leegstaande Gemini-gebouw aan de Siriusdreef op bedrijventerrein Beukenhorst is sinds kort is een kringloopwinkel gevestigd. “Eigenlijk zou dit kantoorpand worden omgebouwd tot een hotel. Door corona is dat voorlopig uitgesteld en daardoor hebben wij een superluxe uitstraling”, laat een blije ondernemer Victor van Helsdingen weten.

Hij heeft in Amsterdam vier andere kringloopwinkels en wilde daarvoor in Hoofddorp eigenlijk een opslagruimte creëren. “Maar omdat er voorlopig niets gebeurt hier, kregen we het aanbod om hier op de begane grond ook een verkooppunt van te maken. Een prachtige kans. Uiteraard betalen we wel gewoon huur, maar de ruimte is enorm.”

De missie van Van Helsdingen wordt daardoor ook in Hoofddorp uitgerold. “We hebben hier ongeveer twintig vrijwilligers werken die ergens anders niet snel aan de bak komen. Denk aan ex-gevangenen, mensen met een beperking en creatieve personen die geen baan van negen tot vijf baan kunnen vasthouden. Daarnaast zijn er betaalde zelfstandigen die per uur factureren.” 

“We richten ons vooral op persoonlijke spullen. Daarom maken we veel werk van thuisbezoeken. Gemiddeld halen we vier keer per dag bij mensen thuis spullen op. Daardoor krijg je een bijzonder assortiment. Veel antiek. Daar zitten bijzondere koopjes bij. Laatst hadden we een vrouw die een stel wijnglazen van 50 cent per stuk kocht en daarbij vertelde dat ze op de markt 60 euro waard zijn. Bijzonder is ook dat we een stempel van Rembrandt hebben verkocht, daar kan je een afdruk van een schilderij van maken. Voor 60 euro ging dat de deur uit.”

De zaken gaan vooralsnog prima in de winkel die toepasselijk Gemini heet, met veel klanten uit Hoofddorp en Amsterdam, maar ook van verder weg. “Je ziet steeds meer dat een bezoek aan een kringloopwinkel een uitje is”, geeft van Helsdingen als verklaring. “Laatst hadden we iemand uit Zandvoort. Leuk natuurlijk. We hopen dat we voorlopig hier mogen blijven en gezien de economische situatie ontwikkelingen zit dat er wel in.” 


Mooi antiek servies. Foto: Joop Touw / BDU. 


Riante kasten. Foto: Joop Touw / BDU. 

De architectuur is schitterend. Foto: Joop Touw / BDU.

Er is veel keuze in de winkel. Foto: Joop Touw / BDU.

Joop Touw / BDU


Ook de bovenverdieping ziet er fraai uit. Foto: Joop Touw / BDU. 

De keuze aan kleding is groot. Foto: Joop Touw / BDU.


Er valt veel ‘te snuffelen’.  Foto: Joop Touw / BDU. 


De bank staat klaar voor een optreden van een gitarist. Foto: Joop Touw / BDU.

Is dit voor de opname voor een film? Foto: Joop Touw / BDU.

Er is ruimte voor van alles. Foto: Joop Touw / BDU.

Keuze genoeg! Foto: Joop Touw / BDU.

Joop Touw / BDU

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie