'Onze professionals werken dag in dag uit met veel passie en toewijding bij onze patiënten', klinkt het bij QualityZorg in Nieuw-Vennep .
'Onze professionals werken dag in dag uit met veel passie en toewijding bij onze patiënten', klinkt het bij QualityZorg in Nieuw-Vennep . pr

Dikke landelijke pluim voor QualityZorg Nieuw-Vennep

8 december 2021 om 12:57 Overig

NIEUW-VENNEP Met een plekje bij  de beste tien wijkverpleegcentra van Nederland scoort QualityZorg in Nieuw-Vennep opvallend goed. “Dit is de kroon op tien jaar QualityZorg”, zegt directeur Mark Scholte.  

De rangschikking is gemaakt door ZorgkaartNederland. Het werkte daarbij in de categorieën klinieken, wijkverpleging, fysiotherapiepraktijken, verpleeghuizen en ziekenhuizen. Daarbij vermeldde het steeds tien instellingen die door patiënten en cliënten het hoogst worden gewaardeerd. Er is geen rangorde aangebracht. 

Scholte: “Als gespecialiseerde zorgorganisatie zijn wij hier natuurlijk zeer content mee. We bestaan dit jaar, 10 jaar en deze waardering van patiënten is een mooie kroon op ons werk en dan ook nog eens in deze tijd.” Hij staat op zich niet te kijken van de score. “Wij wisten door onze eigen patiënttevredenheidsonderzoek en de landelijke PREM wijkverpleging dat patiënten onze zorg en dienstverlening als zeer positief en deskundig beoordelen. Maar de uiteindelijke plaatst in de top 10 is een hele mooie verrassing en waardering voor al onze medewerkers. In totaal zijn er in 2021 23.236 beoordelingen voor de sector wijkverpleging binnen gekomen over 581 thuiszorgorganisaties. Het gemiddelde cijfer komt uit op een 8,8. QualityZorg is beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9,2 en daar zijn we vanzelfsprekend super tevreden over. Ruim boven het gemiddelde in Nederland.”

De lat ligt hoog want alleen dan krijgen wij met elkaar de wond gesloten


“De waardering van patiënten is de kroon op tien jaar QualityZorg. Al die jaren leveren wij hoogwaardige zorg aan patiënten met een complexe wond. Wij doen dit met een groot team aan wondverpleegkundigen, wondconsulenten, verpleegkundig specialisten en administratief medewerkers. Samenwerken is onze visie, want alleen samen met de patiënt, de huisarts, de thuiszorg en het ziekenhuis kunnen wij de complexe wond optimaal behandelen.”

“Onze professionals werken dag in dag uit met veel passie en toewijding bij onze patiënten. Elke dag zijn ze bezig met het behandelen en sluiten van complexe wonden. De lat ligt hoog want alleen dan krijgen wij met elkaar de wond gesloten. Het is dan een geweldige compliment dat deze medewerkers door onze patiënten zo beoordeeld worden. Ik kan daar als directeur alleen maar een diepe buigen voor maken.”

“Wij hebben een hele duidelijke visie op de behandeling van een complexe wond in de eerste lijn. Deze visie wordt niet altijd door iedereen onderschreven maar de resultaten van tien jaar wondzorg zijn geweldig. Onze werkwijze is dat wij met expertise, monitoring, registratie (inclusief wondfoto’s) in een speciaal wondEPD en samenwerken in de keten, de wond sneller sluiten dan de data die nu voorhanden is. Op dit moment sluiten wij, door deze werkwijze, complexe wonden gemiddeld vier weken sneller dan de data uit dit landelijke rapport wat in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit is opgesteld. Wij willen deze werkwijze heel graag overbrengen op collega thuiszorgorganisaties. Het is mooi om te zien dat steeds meer ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorgorganisaties met ons werken aan de organisatie van complexe wondzorg. Complexe wonden zijn nog steeds een heel groot onderkent probleem in Nederland. Daar moeten we met elkaar geprotocolleerd aan werken. De waarde van een gesloten wond bij een patiënt is enorm en zoals je ziet de waardering ook.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie