Ruim 20.000 olieballen bakt Bakker Gerard voor oud en nieuw.
Ruim 20.000 olieballen bakt Bakker Gerard voor oud en nieuw. Ton Dijkstra

Jaarwisseling valt gunstig voor oliebollenbakkers

31 december 2021 om 14:15 Overig

HOOFDDORP Bakkers en oliebollenkramen kunnen dit jaar waarschijnlijk meer oliebollen verkopen dan vorig jaar. De jaarwisseling valt dit keer erg gunstig, laat de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) weten. Ook is het voor veel bakkerijen en oliebollenkramen niet ongunstig dat er weer een coronalockdown is. 

Bij Bakker Gerard is het de hele dag een komen en gaan van mensen die oliebollen komen halen. “We zijn al van vanmorgen heel vroeg aan het bakken”, vertelt de Hoofddorpse bakker. “Vandaag gaan er zo’n 20.000 oliebollen over de toonbank.”

In deze sombere tijd zouden veel mensen bereid zijn net wat meer geld uit te trekken voor lekker eten. Maar het beeld is niet overal hetzelfde, blijkt uit een belronde. Oliebollenverkopers in grote winkelcentra hebben het juist moeilijk nu naastgelegen niet-essentiële winkels gesloten zijn.

Vanmorgen zo rond 7.30 uur stonden de eerste mensen al in de rij bij de oliebollenkraam op het Marktplein in Hoofddorp. Tijdens zijn dagelijkse ochtendwandeling zag kunstenaar Frans Ouwerkerk, het was nog donker, de eerste oliebollen al over de toonbank gaan en legde het oudejaars tafereeltje vast. 

In de vroege ochtend werden de eerste oliebollen al opgehaald bij de oliebollenkraam op het Marktplein.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie