Afbeelding
pr
In memoriam

Henny de Bruijn, een bescheiden zorgengel

4 januari 2022 om 08:28 Overig

VIJFHUIZEN In de 21 jaar dat zuster Henny de Bruijn op haar fiets door het dorp ging moest het woord nog uitgevonden worden. Maar ze was het wél. Een zorgengel. Met een scherp oog voor wie haar hulp nodig had. Woensdag 22 december overleed zij op 91-jarige leeftijd.

Voor mensen zorgen, Henny de Bruijn heeft het haar hele leven gedaan. Als tiener hield ze in haar woonplaats Leimuiden dorpsgenoten uit handen van de Duitsers en na haar opleiding tot verpleegkundige zorgde ze voor de patiënten in het ziekenhuis. Nadat ze in 1963 haar diploma wijkverpleging had behaald, werd ze in 1969 wijkzuster in Vijfhuizen. “Ze woonde in het toenmalige Groene Kruisgebouw aan de Kromme Spieringweg 533 en vormde een hecht team met huisarts Van der Zee, later huisarts Theo de Graaf, en fysiotherapeut Peter Voogt. Op de achtergrond gesteund door conciërge Dicky Borsje. Haar zorg voor de mensen was top”, weet Henk Ziere heel zeker. Hij en zijn broer Fred kwamen met hun rijdende winkels overal en indien nodig seinden ze zuster De Bruijn in. 

Ook haar werk op het consultatiebureau deed ze met grote toewijding. Na haar pensioen in 1990 bleef Henny zich inzetten voor anderen en hield ze enkele oud-patiënten in de gaten. Bescheiden, zorgzaam en altijd belangstelling voor de ander. Zo typeerde nicht Marianne haar tante tijdens de afscheidsdienst in de Verbondskerk op 29 december.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie