Op de plek aan de Leidsevaart waar het lichaam van de 17-jarige Sam Hooftman is gevonden is afgelopen weekend een groot aantal bloemen neergelegd.
Op de plek aan de Leidsevaart waar het lichaam van de 17-jarige Sam Hooftman is gevonden is afgelopen weekend een groot aantal bloemen neergelegd. Willem Brand

Bloemenzee voor Sam aan Leidsevaart groeit gestaag

10 januari 2022 om 13:35 Overig

OVERVEEN Op de plek aan de Leidsevaart waar het lichaam van de 17-jarige Sam Hooftman is gevonden is afgelopen weekend een groot aantal bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de jongen. De jongen uit Overveen verdween in de nacht van woensdag op donderdag. De politie deed vrijdag een zoekactie waarbij een lichaam werd gevonden. Dit bleek het lichaam van Sam. 

“De nachtmerrie is werkelijkheid geworden’’, schreef de familie vrijdag. ’’Sam is vandaag gevonden in de Leidsevaart. We gaan naar hem toe zodra het mogelijk is. We willen onze ongelofelijke dank uitspreken aan iedereen die ons geholpen heeft en ons tot steun is. Nu willen we in alle rust afscheid nemen van Sam en hopen we dat jullie onze privacy respecteren.’’

Een deel van de Leidsevaart werd vrijdagmiddag afgezet, omdat de jongen daar in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk langs was gefietst. Bij de zoektocht werden onder meer een politieboot en -helikopter ingezet. Uiteindelijk werd zijn lichaam bij de zoekactie gevonden. 

Sam uit Overveen stapte donderdag rond 01.00 uur op de fiets in Heemstede, zo’n 5 kilometer verwijderd van zijn woonplaats, maar kwam nooit thuis aan. Volgens regionale media had hij in Heemstede een bezoekje aan vrienden gebracht.

Zijn familie had de 17-jarige jongen donderdag als vermist opgegeven en was een zoekactie gestart. Daardoor hadden naast de politie vrijdag ook honderden vrijwilligers in de omgeving naar Sam gezocht. Ook waren er tientallen tips binnengekomen. Sam is overleden als gevolg van een noodlottig ongeval. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie