Bezoek de voorstelling van Annet Schaap, kom knutselen, herdenk en vier de vrijheid of woon een lezing bij.
Bezoek de voorstelling van Annet Schaap, kom knutselen, herdenk en vier de vrijheid of woon een lezing bij. PR

Vakantieactiviteiten in bibliotheek Haarlemmermeer

23 april 2022 om 12:41 Overig

HAARLEMMERMEER In en rondom de meivakantie organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer allerlei activiteiten voor jong en oud.

VOORSTELLING ANNET SCHAAP In september 2021 verscheen bij Querido het nieuwe boek van Annet Schaap: ‘De meisjes, zeven sprookjes’. Een van die sprookjes, ‘Meneer Pelsteel’, heeft Annet samen met muzikante Fredrike de Winter bewerkt tot een muzikale vertel-voorstelling. Kom naar de podiumzaal van de bibliotheek Hoofddorp Raadhuisplein op maandag 2 mei om 15.00 uur en geniet van deze prachtige voorstelling! Vanaf 7 jaar. Tickets zijn gratis. 

PRATEN OVER VRIJHEID MET OPA/OMA Wat herdenken en vieren we nu eigenlijk op 4 en 5 mei? Welke verhalen zitten erachter? Wat is oorlog? Op woensdag 4 mei om 14.00 uur kun je met je opa en/of oma langskomen in de bibliotheek in Hoofddorp. We gaan praten over oorlog, herdenken en vrijheid. Wat betekent dit voor jou en voor je opa of oma? Aan de hand van een vragenlijst praten we erover. Daarna heb je een mooi verhaal op papier. Een leerzame middag. Aanmelden is niet nodig. Vanaf 7 jaar. 

KIDS CREA CAFÉ Met Moederdag zetten we alle soorten moeders in het zonnetje: stiefmoeders, bonusmoeders, extra-moeders, bijna-moeders, pleegmoeders en iedereen die zich moeder voelt! In het Kids Crea Café schrijven we een lieve brief en maken we een mooi knutselwerkje wat voor altijd bewaard kan worden. Doe gezellig mee op zaterdag 7 mei om 14.00 uur in de bibliotheek in Floriande. Aanmelden per mail: aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Moederdag. 

LEZING SCHUITEPRAATJES Op donderdag 12 mei om 19.00 uur is een interessante lezing over schuitepraatjes in de bibliotheek in Hoofddorp. We hebben met één druk op de knop toegang tot het laatste nieuws, maar hoe ging dat vóór de technologische revolutie? Naast kranten hadden de Lage Landen van de 17e tot de 19e eeuw ook een ander systeem om nieuws en (politieke) meningen te verspreiden: schuitepraatjes. Waarom ontstond dit medium? Wie schreven en lazen de praatjes? En wat waren de gevolgen? Karen van Driel, historica, bibliothecaresse en 17e-eeuw enthousiast, geeft antwoord. Aanmelden per mail: aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Schuitepraatjes.

Meer informatie en kaartjes via www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie