De hal is in 2019 gerenoveerd.
De hal is in 2019 gerenoveerd. Jan van de Bilt

Vervanging? Nieuwe vloer sporthal Hoofddorp ongeschikt

27 april 2022 om 08:52 Overig

HOOFDDORP De cementlaag onder de vloer van sporthal het Spectrum in Hoofddorp is voelbaar aan het vergruizen. Dat heeft de gemeente op haar website laten weten. Wellicht moet de vloer worden vervangen.

Op dit moment valt het met de gebruiksbeperkingen van het Spectrum nog mee. Alleen enkele zware sportattributen zijn uit voorzorg verboden en mogen voorlopig niet worden gebruikt voor trainingsdoeleinden. Wel als een wedstrijd wordt gespeeld.

Uit onderzoek komt naar voren dat de constructie van de vloer niet geschikt lijkt. De vloer moet een bepaalde buigsterkte hebben want eronder ligt een verende (isolerende) onderlaag waar ook de vloerverwarmingsslangen doorheen lopen. Veel ruimte zit er niet tussen en als de belasting de buigsterkte overtreft, raken de lagen elkaar met alle schadelijke gevolgen van dien.

Mogelijk is injecteren een oplossing. Dat zou voorkomen dat in het uiterste geval de gehele vloer moet worden vervangen. De meivakantie wordt benut om in de onderlaag een proefvak te injecteren.

Volgens deskundigen moet er ernstig rekening mee worden gehouden dat de vergruizing van de onderlaag een voortschrijdend proces is. Dat zou kunnen betekenen dat de gehele vloer moet worden aangepakt.

Het Spectrum is een aantal jaren geleden gerenoveerd en werd in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie