Afbeelding
Ton Dijkstra / BDU

Is de ‘Walviskaak’ nog wel te redden?

29 april 2022 om 20:18 Overig

HOOFDDORP De gemeente wil af van de ‘Walviskaak’, de opvallende oranje bushalte bij het Spaarne Gasthuis. In juni 2003 werd de halte geopend en vormt, naast een opvallende verschijning, het knooppunt tussen het lokale busnetwerk en de Zuidtangent. 

Het kunstwerk staat er inmiddels wat bleekjes bij. De felle oranje kleur is flink verbleekt en ook laat hier en daar de coating los. De vraag is of het niet te lang heeft geduurd voordat er is begonnen met een opknapbeurt. 

Tekst gaat onder de foto verder.


De coating laat hier er daar los.  Ton Dijkstra / BDU

Connexxion heeft eind vorig jaar de huur opgezegd, chauffeurs maken gebruik van de kleine rustruimte. De gemeente is op zoek gegaan naar een alternatief. Dat is tot op heden niet gelukt. De kosten om het object in stand te houden wegen niet op tegen de huurinkomsten. 

Architect van ‘The Amazing Whale Jaw’, zoals het officieel heet, is Maurice Nio, van Nio Architecten, denkt dat restaureren op ruim twee ton gaat uitkomen. Sloop lijkt dan de enige optie. 

Maar er is misschien hoop, het object blijkt ook verplaatsbaar te zijn. Dus iemand die nog mogelijkheden ziet voor het kunstwerk kan dit melden voor 15 mei door een e-mail te sturen aan info@haarlemmermeer.nl met als onderwerp: Idee voor de Walviskaak.  

Blijft het idee uit dan lijkt sloop en vervanging door een abri het meest voor de hand te liggen. En verdwijnt mogelijk ‘s werelds grootste structuur in synthetische materialen uit het straatbeeld in Haarlemmermeer. 


Ton Dijkstra / BDU


Bijschrift - 

Ton Dijkstra / BDU

Even een nieuwe poll toevoegen en kijken of het werkt.

POLL

Vinden we het gebruik van een poll nuttig?

Ja

Nee

Geen idee

De resultaten zie je gelijk terug nadat de stem is uitgebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie