Gilian van Lith (foto archief)
Gilian van Lith (foto archief) Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers nog vaster op zevende plaats

25 juni 2018 om 15:35 Sport/sport

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers heeft zondag, in Haarlem, een duidelijke nederlaag geleden tegen DSS. Na een vliegenende start met 3 punten in de eerste inning werd het uiteindelijk 10-5 voor de thuisploeg. Hoofddorp Pioniers staat daardoor nog vaster op de 7e plaats met 16 punten uit 25 wedstrijden. Dat is twee wedstrijden minder dan de naast concurrenten, maar ook 7 punten minder op Glaskoning Twins dat 6e staat met 23 punten uit 27. Helemaal onderaan staat Silicon Storks met 7 uit 27. De inhaalwedstrijden zijn tegen L&D Amsterdam dat op dit moment koploper is met 42 uit 22.

Hoofddorp Pioniers begon zondag goed, maar moest in de gelijkmakende inning meteen twee punten incasseren. De grootste klap volgde in de inning daarna. Op het werpen van Dion Steijl werd maar liefst vijf keer gescoord door middel van honkslagen en een foute aanworp.

DSS breidde de voorsprong in de 5e en  6e inning verder uit, waarna Pioniers in de 9e inning nog twee man over de plaat wist te brengen (Draijer en Gario). Eindstand: 10-5. Werpers deze zondag waren Dion Steijl, Daniel Vos en Gilian van Lith.

De wedstrijd in Haarlem was de laatste in het drieluik tegen DSS. De eerste werd door Pioniers met 1-0 verloren, de tweede eindigde zaterdag na 12 innings in Hoofddorp in een 3-3 gelijk spel. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie