Trumpets of the Lord in De Meerse.
Trumpets of the Lord in De Meerse. Ria Meuleman

Eremedaille voor Trumpets of the Lord

nieuws/Cultuur

HOOFDDORP Trumpets of the Lord uit Hoofddorp vierde vrijdag 12 april in De Meerse haar 50-jarig bestaan met een schitterend concert, samen met The Young Cracow Philharmonic, een internationaal vermaard jongerenorkest van het conservatorium in de Poolse stad Krakau.

Ria Meuleman

'Music was my first love, met dit onsterfelijke nummer van John Miles begon het concert van het jubilerende Trumpets of the Lord vrijdagavond in De Meerse en de fantastische voorstelling werd er ook mee afgesloten. In de pauze verraste locoburgemeester Onno Hoes dirigent Rob van Dijk en het koor met de eremedaille van de gemeente Haarlemmermeer.

OVATIES De Trumpets, dat begon met het zingen van gospels en negrospirituals, staat al 50 jaar onder leiding van medeoprichter/pianist Rob van Dijk (75), een veelzijdig, gedreven man die achter de vleugel dirigeert en ook arrangementen schrijft. Een aantal leden heeft eveneens een lange staat van dienst. Twee zelfs 40 jaar. De band is hecht, lief en leed wordt gedeeld en de saamhorigheid is groot. "Een heerlijke zootje ongeregeld", aldus de dirigent. Het koor verleende medewerking aan vele kerkdiensten, gaf veel concerten in binnen- en buitenland en maakte lp's en cd's.

Het vieren van het jubileum met het prijswinnende conservatoriumorkest onder leiding van Tomasz Chmiel noemde Van Dijk "de kers op onze verjaardagstaart". En die 'kers' werd ook zeer gewaardeerd door het publiek, niet alleen als begeleider van het koor, maar ook door oorstrelende, virtuoze uitvoeringen van werken van onder meer de Poolse componist Wojciech Kilar en Pirates of the Caribbean.

LOVENDE WOORDEN Hoes sprak in de pauze lovende woorden en zijn bewondering uit voor de manier van dirigeren en de timing van Van Dijk. "Ik vind dit concert heel bijzonder. Het is een van de mooiste avonden die ik heb meegemaakt". Van Dijk oogstte als solist met het orkest een ovatie voor "From heaven sent".

In de finale zong sopraan Greetje de Haan. Van Dijk: "Dit was een feest om nooit te vergeten, zoals ik het had willen hebben. Zingen voor mensen. Wat kun je mooier hebben dan iets doen voor een ander".

advertentie
advertentie