Stichting DaDa vrolijkt Kinderafdeling Spaarne ziekenhuis op met wandpaneel

26 juli 2012 om 00:00 Cultuur

De kunstwerken met het speelse en vrolijke beestje en zijn vriendjes werden in het bijzijn van Stichting DaDa en de ontwerpers Gerard de Bruyne en José Vingerling onthuld. Als verrassing had Stichting DaDa ook nog speelgoed en knuffels meegenomen voor onze jonge patiëntjes op de Kinderafdeling.

HOOFDDORP - De Kinderafdeling in het Spaarne Ziekenhuis is opgevrolijkt met wandpanelen en speelgoed van het beeldfiguur Vosje. Dit is mede mogelijk gemaakt door Stichting DaDa in samenwerking met de kunstcommissie van het Spaarne Ziekenhuis.

“We zijn heel blij dat we door de steun van Stichting DaDa de Kinderafdeling hebben kunnen opvrolijken’’, zegt Kees van Reysen die vanuit de Kunstcommissie betrokken was bij dit kinderkunstproject. Stichting DaDa heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen.

“Het beeldfiguur Vosje is een communicatiemiddel voor kinderen die hier in het ziekenhuis komen. De avonturen die Vosje beleeft zijn kleurrijk, grappig, dichtbij huis en dagen kinderen uit om te fantaseren.”

Vosje is geen onbekende in het Spaarne Ziekenhuis. Ook op de kinderwebsite www.spaarnekids.nl speelt Vosje een rol. Op andere afdelingen waar veel kinderen komen, zoals KNO, Dagbehandeling, Logopedie en Fysiotherapie, is hij te zien op verschillende muurschilderingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie