Bluesdag, Dutch Blues Challenge en Maxwell Street Market

24 september 2013 om 00:00 Cultuur

NIEUW-VENNEP - De jaarlijks terugkerende Bluesdag, georganiseerd door Dutch Blues Foundation, vindt dit jaar plaats op zondag 6 oktober in Hotel De Rustende Jager, Venneperweg 471. Vanaf 10.30 uur zijn er workshops voor mondharmonica, gitaar en het bouwen van een eigen cigarbox gitaar. Tegelijkertijd start een Maxwell Street Market. Van 15 tot 21 uur vindt de Dutch Blues Challenge plaats.

De Maxwell Street Market was gedurende de hele twintigste eeuw een enorme en legendarische openluchtmarkt in Chicago. Het was een smeltkroes van blanken en zwarten met immigranten van Joodse-, Poolse-, Duitse- en andere afkomst. Tijdens de markturen, vanaf 6 uur 's ochtends tot zo'n 13 uur in de middag, werd er buiten live blues en gospel gespeeld. Ook tijdens de markt op zondag 6 oktober wordt er live blues gespeeld.

Van 15 tot 21 uur wordt de Dutch Blues Challenge gehouden. The Antones, Bas Paardekooper & The Blew Crue, Dave Chavez Band, John F. Klaver Band, Leif de Leeuw, AJ and The Wildgrooves, Schipper & Bemanning, Mess Around en de duo's The Damned and Dirty en Herbie and the Guitarguy zijn de deelnemende bands en solisten/duo's aan deze challenge. De winnaars nemen in januari deel aan de International Blues Challenge in Memphis (USA).

De workshops tijdens de Bluesdag zijn toegankelijk voor mensen die kennis willen maken met de bluesmuziek. Voor 50 euro leert Jos Maesen hoe je een cigarbox gitaar in elkaar zet, hoe je hem moet bespelen en hoe hij moet worden versterkt.

In de workshop mondharmonica 'for absolute beginners' neemt Hans de Vries de bezoeker mee door de wonderlijke wereld van de mondharmonica. Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen.

Rootsgitarist Richard van Bergen, twee keer genomineerd als beste bluesgitarist, laat in zijn workshop de ranzige, down to earth sound van muzikanten als Lightnin' Hopkins en John Lee Hooker horen.

De Dutch Blues Foundation (Stichting Blues Nederland) is opgericht in oktober 2009 ter promotie van de bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland.

Voor tickets en info: www.dutchbluesfoundation.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie