Haarlemmermeer in één dag

30 september 2013 om 00:00 Cultuur

HAARLEMMERMEER - Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius organiseren op zaterdag 5 oktober samen de laatste editie van het 'Haarlemmermeer in één dag' programma voor individuele bezoekers. Dit programma bestaat uit een gratis rondleiding in Museum De Cruquius om 11.30 uur en een gratis rondleiding in Historisch Museum Haarlemmermeer om 14.00. Toegang is het reguliere tarief voor het betreffende museum. Doet u beide musea aan, dan betaalt u slechts één keer. Aanmelden is niet nodig, vol = vol.

Het 'Haarlemmermeer in één dag' programma is bedacht om geïnteresseerden de gelegenheid te geven op hun gemak het hele verhaal van Haarlemmermeer te horen van vóór de droogmaking tot nu. Het programma is zo in elkaar gezet dat de bezoekers in de juiste volgorde en met tijd voor lunch deze geschiedenis tot zich kan nemen. Het programma start in Museum De Cruquius waar het verhaal van vóór en rondom de droogmaking wordt vertelt. Daarna is er tijd om te lunchen op eigen gelegenheid of in Theehuis Cruquius. Het vervolg vindt plaats in Historisch Museum Haarlemmermeer, waar om 14 uur ook een gratis rondleiding te volgen is en het verhaal te beluisteren is vanaf de eerste pioniers in Haarlemmermeer tot nu.

Museum De Cruquius is op weekdagen geopend van 10 tot 17 uur en in het weekend van 11 tot 17 uur. Historisch Museum Haarlemmermeer is de hele week behalve op maandag geopend van 13 to 17 uur. Meer info zie: www.museumdecruquius.nl en www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie