13 oktober 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Van 18 tot en met 20 oktober 2013 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de Welpen, Scouts en Explorers van Scouting Rijnlandgroep in Zwanenburg. Het thema van dit jaar is ‘Share it!’

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn chatten, morsecode, vlagseinen en natuurlijk ook gewoon verbale en non-verbale communicatie. De scouts van Scouting Rijnlandgroep maken contact met andere scouts over de hele wereld. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

In het clubhuis van Scouting Rijnlandgroep zal het dit weekend dus bruisen van de activiteiten. De Scouts en Explorers hebben voor de gelegenheid hun kamp opgeslagen in het clubhuis waar zij het hele weekend actief zullen zijn. Zaterdagochtend hebben de Welpen op hun gebruikelijke tijd opkomst waarbij zij zich zullen uitleven in het thema. Voor meer informatie over de Scoutinggroep ga je naar www.scoutingrijnland.nl.

Natuurlijk moet de JOTA-JOTI goed geopend worden! Dat gebeurt dit jaar door Matijn Nijhuis, Wendy Beenakker en Bart Jan Cune. Zij zullen op vrijdagavond 18 oktober om 22.00 uur tijdens een speciale uitzending van het JOTA-JOTI journaal het evenement officieel openen. Dit journaal zal uitgezonden worden via de amateurfrequentie en via www.jota-joti.nl. Iedereen die wil meeluisteren, wordt van harte uitgenodigd dit te doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie